#smileoutofthecloset
#smileoutofthecloset

Disclaimer: articolul acesta face parte din proiectul Smile out inițiat de POV21, Accept, Consiliul Național al Elevilor și Festivalul Super. #smileoutofthecloset

Doresc să rămân anonimă, deci mă voi prezenta drept M. Sunt o persoană sociabilă, deschisă la minte, amuzantă, îmi place să cunosc persoane noi, să îmi fac prieteni și mă identific ca lesbi.

Școala nu a fost un mediu prietenos în niciun caz.

Am mulți colegi homofobi care atunci când se discută de subiectul ăsta, tot ce pot face e să înjure și să aducă insulte asupra comunității. Nu am fost victimă deoarece nu multă lume știe despre orientarea mea, tocmai din acest motiv, fiindcă lumea e încă destul de închisă la minte încât să nu accepte asta.

Citește chiar aici o altă confesiune a unei persoane din comunitatea LGBTQ+!

Cât despre coming out, prietenii mei s-au așteptat la asta oarecum, deoarece niciodată nu am arătat interes față de băieți, și normal că m-au acceptat, deoarece când îmi aleg prietenii, îi aleg în așa mod încât să fie ca mine, deschiși la minte. Din familia mea știu doar surorile mele, dar mă susțin și deja s-au obișnuit cu ideea. Au fost puțin șocate la început, dar s-au obișnuit repede cu asta.

Sincer nu știu care ar putea fi cel mai mișto lucru la a fi o persoană LGBTQ+ în România, din cauza homofobilor în unele cazuri nici nu poți ieși afară din casă împreună cu persoana iubită. Cel mai nașpa lucru e faptul că aici lumea încă nu acceptă că asta e o chestie naturală și încă te judecă dacă faci parte din comunitate.

Nu e nevoie de asta, deoarece comunitatea LGBTQ+ nu ar trebui să se schimbe cu nimic, societatea e cea care trebuie să se schimbe și să accepte persoanele din comunitate, sau măcar pur și simplu să ignore.

Autor: M