CES
CES

Vineri, 19 iunie, a fost publicat ordinul care reglementează acordarea unor locuri distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale ( CES ) .

Elevii cu CES pot să depună înscrierile pentru admiterea pe locurile distincte alocate în perioada 30 iunie- 5 iulie, potrivit ordinului aprobat de Ministerul Educației. Aceste cereri vor fi depuse la comisiile județene de admitere.

În data de 6 iulie, se va face repartizarea pe locurile distincte, iar repartizarea computerizată va fi în data de 10 iulie.

Va fi și o a doua etapă de repartizare unde elevii cu CES din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se vor putea înscrie. Această etapă va fi în perioada 30 iulie- 3 august 2020.

„Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen şi care totuşi doresc să susţină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Naţională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare şcolară şi profesională a elevului”, a mai anunţat MEC.

CES