cum alegi placa perfectă
cum alegi placa perfectă

Suntem femei, și un lucru cert este că iubim să atragem atenția printr-un look fresh și pus la punct. Un păr perfect îndreptat sau ondulat poate fi crucial în obținerea acestui look, dar sănătatea părului tău este mai presus de orice modă. Tipul de placă pe care îl folosești îți influențează foarte mult degradarea părului. Cum alegi placa perfectă pentru tipul tău de păr? Este mai simplu decât crezi.

1. Placă pentru păr creț-ondulat

Când ai părul creț sau ondulat, nicio placă nu pare să aibă efect. Tot timpul rămân șuvițe ondulate, iar dacă te prinde o ploaie… cu Dumnezeu înainte! Dar, oricât de mult ți-ar plăcea părul drept, eviți cam orice tip de hair-styling.

De ce? Din frica de a-l distruge.

Din fericire, tehnologia a evoluat, iar produsele și aparatele de hair-styling la fel. Nu există tip de păr care nu poate fi protejat cu un spray cu protecție termică și o placă de păr pe bază de abur.

Rețelele de social media au luat-o razna anul trecut când plăcile cu abur au început să facă ravagii prin toată lumea. Eu am părul foarte ondulat și am fost puțin sceptică la început pentru că mi se părea o pierdere de bani și de timp. Dar am ales să merg pe încredere deoarece BaByliss nu m-a dezamăgit niciodată. Astfel, am găsit două plăci perfecte pentru orice tip de păr, dar mai ales pentru cel creț-ondulat.

Placă de păr cu aburi 2 in 1 Steam Pure ST495E BaByliss

Este genul de placă ușor de manevrat, cu instrucțiuni clare și foarte sigură din punct de vedere al sănătății părului. Hidratează părul în profunzime datorită sistemului de îndreptare.

Acesta constă în micro-vaporii care pătrund cu ușurință în structura firului de păr. Este compusă din două plăci ceramice late și un pieptene detașabil, componente perfecte pentru descâlcirea părului.

Folosesc această placă de aproape un an și părul meu nu a arătat niciodată mai sănătos. Arderea părului și firele despicate sunt inevitabile, dar, cum îl tund regulat, nu este neapărat o problemă.

Pentru o îndreptare perfectă este important să alegi temperatura adecvată tipului de păr:

Păr fin, decolorat, deteriorat sau uscat: 150°C – 170°C
Păr normal, colorat sau ondulat: 170°C – 210°C
Păr gros și greu de înțeles: 210°C – 230°C


BaByliss- Cum alegi placa perfectă?

Vezi prețul la BaByliss

 

Placă de păr cu aburi Pro 230 Steam ST395E BaByliss

Sistemul acestei plăci este format pe bază de ioni, lucru care hidratează părul în profunzime în timpul îndreptării. Astfel, părul tău este protejat, iar rezultatul este superb.

Este placa mea preferată la capitolul calitate-preț. Cum nu sunt o persoană foarte răbdătoare, ușurința cu care poate fi manevrată este clar un plus, iar rapiditatea cu care își schimbă temperatura este esențială atunci când sunt pe grabă.

Placa de păr dispune de 5 trepte de temperatură create pentru fiecare tip de păr. Folosește o temperatură mai scăzută dacă ai firul de păr subțire și una mai ridicată dacă ai parul des și gros.


BaByliss- Cum alegi placa perfectă?

Vezi prețul la BaByliss

 

2. Placă pentru păr drept-ondulat

Când ai acest tip de păr, totul pare să fie mai ușor. Nu ai nevoie de o temperatură foarte mare sau o placă foarte performantă. Poți obține acel look pus la punct în câteva minute.

Vă voi prezenta două plăci pe care obișnuiam să le folosesc atât pentru îndreptarea părului, cât și pentru ondularea lui.

Placa de par Ultra Slim 22mm ST325E BaByliss

Fiind mai subțire, este foarte ușor și rapid de manevrat. Lasă părul foarte neted și strălucitor. Este o placă care contribuie mult la protecția părului, având temperaturi relativ scăzute și plăci de ceramică de calitate superioară. Datorită dimensiunilor reduse, este foarte ușor de transportat în călătorii.

Temperatura variază de la un tip de păr la altul. La fel ca cele de mai sus, cu cât este mai subțire și fragil firul de păr, cu atât trebuie să scazi temperatura.


BaByliss- Cum alegi placa perfectă?

Vezi prețul la BaByliss

 

Placa de par 2 in 1 Pure Metal – Finisaj Crom ST481E BaByliss

Am descoperit această placă la un salon. Când am văzut rezultatul am insistat să-mi spună numele plăcii pentru că trebuie să o cumpăr.

Lasă părul foarte moale, fin, iar datorită plăcilor ceramice relativ late, niciun fir de păr nu rămâne ondulat. În funcție de tipul de păr poți alege una dintre cele 5 trepte de temperatură (de la 150 la 230 de grade).

Este placa pe care o folosesc mereu înainte de evenimente, petreceri deoarece are rezultate rapide și sigure.


BaByliss

Vezi prețul la BaByliss

 

3. Placă pentru păr drept

 

Când ai deja părul drept, ai nevoie de o placă simplă, cu temperaturi mici, pentru definire. Sunt multe astfel de plăci pe internet, dar cu siguranță vrei să alegi ceva ce nu-ți va afecta foarte mult părul.

Placă de păr Smooth Glide 230° ST240E, BaByliss

Alunecă perfect prin păr, lăsându-l lipsit de fire rebele sau electrizate. Este perfectă pentru o definire de lungă durată și strălucire.

Cu două trepte de temperatură, 200 ° C – 230 ° C vei obține rezultatele dorite în funcție de tipul tău de păr.

BaByliss

Vezi prețul la BaByliss

 

Placă de păr Pearl Shimmer 235° 2515PE, BaByliss

Pe cât este de frumoasă, pe atât este de calitativă. Este ușor de folosit, atât pentru îndreptarea, cât și pentru ondularea părului. Nu electrizează absolut deloc părul, lăsându-l neted și strălucitor.

Dispune de 3 trepte de temperatură, până la 235°C. Învelișul de Quartz-ceramic oferă atât o protecție îndelungată, cât și un look stilat.

BaByliss

Vezi prețul la BaByliss

 

Sper că acest articol te-a ajutat să găsești placa pe care ți-o dorești. Nu uita să ai grijă de părul tău, pentru că înainte de toate este sănătatea lui.

Vezi aici secretele unui păr lung și sănătos!