Copiii fără adăpost din Berlin
Copiii fără adăpost din Berlin

În Germania de Vest a anilor 70′, copiii fără adăpost din Berlin aflați în centre de plasament, sfârșeau dați spre adopție pedofililor. Cercetători, „mână în mână” cu autorități și instituții  de stat, urmăreau ca bărbații pedofili să devină „părinți ideali”. 

Universitatea din Hildeshein a scos  la lumină „Proiectul Kentler”, în cadrul căruia, copiii vulnerabili erau încredințați spre adopție bărbaților pedofili. Proiectul Kentler s-a dezvoltat pe o perioadă de 34 de ani, între 1969 și  2003 conform The Times.

Fondatorul proiectului, Helmut Kentler, psiholog academician, a fost multă vreme la conducerea Centrului de Cercetare Educațională din Berlin. El  credea că pedofilia- „o altfel  de dragoste” ar avea consecințe pozitive în  dezvoltarea copiilor indisciplinați. Cumva, Kentler a reușit să convingă intuțiile statului să colaboreze cu el.

Atfel, în cadrul studiului, au colaborat instituții ale statului, precum Protecția Copilului, Senatul din Berlin, precum și instituții de învățământ, care au format, mai bine de 30 de ani, o rețea. În acele vremuri, copiii fără adăpost din Berlin, aflați în centrele de plasament, erau dați mai departe „în gura lupului”, unde sufereau abuzuri de natură sexuală, bătăi și alte violențe.

TRT World redă pe scurt povestea unei  victime

Marco, pe atunci copil, avea doar șase ani când a ajuns pe mâna unui bărbat care suferea de pedofilie. Astfel, ani întregi, Marco a fost abuzat sexual  sau agresat în mod violent de către „părintele responsabil”. Toate acestea au durat până când Marco a crescut și a devenit destul de puternic să se opună  abuzurilor.

Kentler, considerat un expert în pedofilie, a exonerat pedofilii aflați la judecată. El a fost, pe atunci, respectat în domeniul său.

Acum, autoritățile germane cercetează evenimentele. Achetatorii sunt de părere că victimele sunt multe, iar astfel de abuzuri s-au petrecut la scară largă.