Joe Biden
Joe Biden

Recent am descoperit și citit o știre prin care am putut afla ceva nou despre situația politică a marelui imperiu economic, SUA. Și anume candidatura fostului vicepreședinte, Joe Biden, la postul de președinte al Statelor Unite!

Poate aș începe mai bine prin al prezenta pe acest personaj

Joseph Robinette „Joe” Biden Jr. a fost al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite. Înainte de a fi învestit în această funcție la 20 ianuarie 2009, a fost senatorul senior al Statelor Unite pentru statul Delaware. El a îndeplinit funcția de senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009.

La 3 ianuarie 1973 Biden a devenit senator, avea 30 de ani (vârsta minimă pentru a deveni un senator american) și astfel el a devenit al șaselea cel mai tânăr senator din istoria Statelor Unite. Biden a fost ulterior ales de șase ori, în alegerile din 1978, 1984, 1990, 1996, 2002 și 2008, obținând de obicei aproximativ 60 la sută din voturi.

La 23 august 2008, Barack Obama l-a ales pe Joe Biden drept candidat la funcția de vicepreședinte. El a devenit vicepreședinte la 20 ianuarie 2009. Biden este primul vicepreședinte al Statele Unite ale Americii din Delaware și primul romano-catolic care ajunge în această funcție.

Poate un astfel de candidat să preia „ciocanul” statului în mână?

Conform faptelor de mai sus aș spune că Joe Biden este un candidat mai mult decât promițător. Lunga sa carieră și experiența acumulată pe o perioadă de peste 30 de ani, aproximativ 47 de ani de la obținerea titlului de senator, ar fi probe pro. O perioadă destul de mare care acoperă și acel titlu de vicepreședinte, funcție propusă de însăși președintele perioadei respective, Barack Obama.

Starea în care se află Statele Unite ale Americii în timpul acesta, i-au oferit noi idei și oportunități pentru a crea o viață mai bună cetățenilor, însă atacarea acestor subiecte când acestea nu mai pot fi ținute la tăcere și propunerea schimbării acestora, pe când cazuri asemănătoare s-au mai întâmplat, aș putea spune că-i aduce o bulină neagră pe listă. Faptul că dorește să schimbe ceva, plus reformele luminoase, sunt niște lucruri minunate, însă dacă le-ar fi propus și ar fi încercat să le inițieze mai repede, l-ar fi lăsat, în opinia mea, curat ca lacrima.

Observ imensitatea cazului lui George Floyd, bărbatul de culoare care o decedat fiind imobilizat și strangulat de un polițist alb, dar nu văd această tragedie ca pe un buton de alarmă care să-i facă pe cei de la conducere să se mobilizeze. La ce mă refer? Mă refer că astfel de cazuri, de agresiune sau rasism, se petrec în fiecare zi, iar altele care au avut același rezultat, decesul, s-au mai întâmplat. De ce nu s-au luat măsuri pe atunci? Dacă s-au luat, de ce acestea n-au funcționat așa bine? Iar în acest timp vine și candidatura pentru președinție, împreună cu promisiuni și planuri…cât de convenabil.

Te întrebi de ce se întâmplă tot haosul din SUA? Citește chiar aici!

Dar care sunt schimbările pe care Joe Biden dorește să le implementeze?

Poliție pentru poliție – da, ați auzit bine! „Dacă voi fi ales, în 100 de zile de la preluarea mandatului mă angajez să înfiinţez o comisie de supraveghere a poliţiei naţionale”, spune acesta într-un articol de opinie din „Los Angeles Times”.

Revizuirea fiecărui departament de poliție din țară – prin aceasta, el dorește să schimbe anumite practici și modul prin care oamenii legii sunt angajați, pregătiți și detensionați.

Noi reforme – acesta a cerut Congresului SUA „să ia măsuri imediate” pentru a scoate în afara legii practici precum imobilizarea prin strangulare sau transferul de armament de război către forțele de poliție locală. Dar acesta a cerut și creșterea supravegherii și responsabilității, cât și învățarea unui model standard de folosire a forței de către ofițerii de poliție.

Ca ultim fapt…

„Avem nevoie să se facă dreptate. Şi avem nevoie de reforme reale ale forţelor de poliţie pentru a ne asigura că acest lucru nu se mai întâmplă vreodată. Am promis familiei lui George Floyd că nu va deveni încă un hashtag”, a scris fostul vicepreşedinte american, care și-a reluat apelurile la schimbare și pe contul său de Twitter.