România
România

România este liderul mondial în topul internetului din întreaga lume, din punct de vedere al raportului viteză-preț.

România se află pe primul loc în lume, din punct de vedere al raportului viteză-preț la internet!

Țara noastră oferă cel mai bun raport calitate-preț atunci când discutăm despre internet.

Conform unui studiu în care s-a analizat viteza și prețul internetului în peste 150 de țări, românii primesc cel mai bun raport calitate-preț.

Datorită infrastructurilor de rețea bine dezvoltate, o bună parte din statele Europei de Est se situează în prima jumătate a clasamentului global, în funcție de cele mai mici prețuri de internet mobil.

În același timp România ocupă locul secund în Europa de Est și se află pe locul 39 în lume în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil.

Pentru 1 GB de date mobile, prețul mediul plătit în România este de 1.03 dolari, redus de la 1.89 dolari.

Prețurile datelor mobile nu sunt la fel de ieftine peste tot, astfel că, în Grecia sunt mult mai scumpe prețuri. Prețul mediu pentru 1 GB este de aproximativ 12 dolari.

Acest preț o plasează în primele 30 de țări din lume, unde datele mobile sunt cele mai scumpe. Primul loc îl ocupă Insula Sfânta Elena unde pretul unui GB se ridică la 52,50 de dolari.

Deoarece insulele nu au o infrastructură extinsă de fibre, conectarea la internet se face prin satelit, asta înseamnă un cost suplimentar pentru consumator.

Cele mai ieftine țări cu privire la costul mediu de 1 GB de date mobile sunt India cu 0,09 dolari, Israel cu 0,11 dolari, Kârgâzstan cu 0,21 dolari, Italia cu 0,43 dolari și Ucraina cu 0,46 de dolari.

 Aceste țări au o infractrustură foarte bine dezvoltată, în bandă largă pe fibră și se bazează foarte mult pe datele mobile, deoarece ele reprezintă principalul mijloc al populației de a rămâne conectată cu restul lumii.

Studiul acesta a fost făcut de cable. co. uk.
În cadrul acestuia au fost analizate 5.554 de planuri tarifare din aproximariv 230 de țări.