Catedrala Prostirii Neamului
Catedrala Prostirii Neamului

Compania Google a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de la CNCD, datorită schimbării denumirii din ,,Catedralei Mântuirii Neamului” în „Catedrala Prostirii Neamului” , ce apare pe Google Maps.

Potrivit CNCD, decizia Google Bucureşti de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la denumirea Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps este considerată ca o faptă de discriminare şi care încalcă dreptul la demnitate.

În urma acestui incident, s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei.

Această hotărâre a fost adoptată după ce a fost votată în unanimitate.

Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, transmite CNCD.

Președintele CNCD susține că această greșeală creează o atmosferă degradantă și umilitoare.

Se creează atmosferă degradantă, umilitoare. Noi am sancţionat Google România şi o să vedem ce o să zică instanţa. Şi am cerut Google România să publice un rezumat al hotărârii, am cerut să ia măsuri ca să controleze aceste tag-uiri, ca să prevină astfel de evenimente şi să îşi traducă termenii şi condiţiile în limba română“, a afirmat preşedintele CNCD.

Aceasta eroare a fost eliminată în cel mai scurt timp, în cazul denumirii de „Catedrala Prostirii Neamului”, transmit reprezentanţii Google.

Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit“, au mai adăugat reprezentanţii Google.