biserica s-a redeschis
biserica s-a redeschis

De ce biserica s-a redeschis și teatrul nu? Au fost aduse câteva explicații din partea guvernului!

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a fost întrebat de ce redeschiderea bisericilor s-a considerat prioritară în fața teatrelor sau cinematografelor.

  Potrivit spuselor sale, în orice activitate există un risc mare în ceea ce privește formarea grupurilor umane. Astfel, „Nu spunem că este o activitate mai importantă decât alta, ci pur şi simplu este o chestiune de a nu relaxa brusc toate activităţile, pentru că atunci controlul răspândirii infecţiilor va fi foarte dificil.

  Conform digi24 ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că participanții la slujbele religioase acoperă o arie restrânsă. În cazul teatrelor, oamenii vin din mai multe zone ale orașului, fapt care duce la un risc mult mai ridicat de îmbolnăvire.

   În cadrul unei ședințe de Guvern, Gabriela Firea a declarat : „Nu vom înţelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile.”

   Potrivit mediafax, chiar dacă s-au luat toate măsurile pentru protecția regizorilor și actorilor, teatrele rămân momentan închise.