Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan a susținut o conferință în sectorul 5 al capitalei, însă a fost sabotat de către angajații de la salubritate.

Astăzi a avut loc o nouă conferință de presă a candidatului pentru primăria Capitalei Nicușor Dan, care a fost sabotată.

Acest incident a avut loc în sectorul 5, unde mai multe utilaje de la salubritate au claxonat și i-au stropit cu substanțe dezinfectante în aer și pe participanții care au participat la eveniment.

Poliția locală, care a fost prezentă la locul incidentului, a dirijat traficul, însă nu a intervenit nici un moment pentru stabilirea ordinii.
Un agent al Poliției Române, care a fost solicitat la numărul de urgență 112, a oprit întreg incidentul,iar șoferii  autospecialelor au fost sancționați.

Acest gest din partea șoferilor a început în jurul orei 10.00.

Candidatul Nicușor Dan la Primăria Capitalei a precizat câteva detalii referitoare la puşcăriile şi unităţile militare care ar urma să fie construite în sectorul 5, conform Planului Urbanistic Zonal.

La scurt timp și-au făcut apariția mai multe utilaje de salubritate cu însemnele primarului Daniel Florea care au început să facă ture în intersecţie şi să claxoneze.

Reporter: “Cine v-a trimis?
Angajat: Trebuie să facem curat pentru sectorul 5.
Reporter: Ati făcut deja curat.
Angajat: Facem, facem.
Reporter: De ce claxonaţi?
Angajat: Facem curat. să fie frumos. ”
O autospecială cu un tun folosit pentru dezinfecţie a pus utilajul în funcţiune.

Nicușor Dan: “Alt subiect, practic, nesemnificativ. Ne dezinfectăm, suntem calmi, ne dezinfectăm”
Netulburaţi, câţiva poliţişti locali subordonaţi primăriei Sectorului 5, dirijau traficul.

Alexandru Gadiuță, consilier general USR a afirmat: “Asistăm la un show grotesc făcut de administraţia sector 5, administraţia PSD, aici utilajele primarului Florea au fost trimise în încercarea disperată de a perturba această conferinţă de presă.”
Cristian Crivăț, consilier USR, sector 5: “Uitaţi cum poliţia asigura abuzurile.”

Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei a spus: “Vă invit să legitimăm poliţistul care nu a semnalat că este o gravă perturbare a ordinii publice.”

Agent de poliție: Vă rog frumos, poftiți pă trotuar!

Un polițist a fost rugat să intervină pentru a restabili ordininea publică, și i-a cerut lui Nicușor Dan să părăsească partea carosabilă și să treacă ”pă trotuar”.

Nicușor Dan: ”Dumneavoastră trebuie să apărați ordinea publică. Acești oameni perturbă ordinea publică”.
Agent de poliție: ”Domnu deputat. Domnu deputat, haideți să nu facem confuzie. Vă rog frumos, poftiți pă trotuar. Asta v-am rugat”.

Nicușor Dan: ”Trebuie să apărați ordinea publică? Ați chemat poliția, secțiunea de ordine publică?”
Agent de poliție: ”Haideți pă trotuar.Toată lumea, vă rog frumos, pe trotuar, și vorbim acolo. Văr rog mult. Domnu deputat, haideți vă rog puțină decență”.

Utilajele au fost oprite pentru cateva momente de către un consilier local care îl însoțea pe Nicușor Dan, care s-a așezat în fața acestor utilaje.

Un singur jandarm a ajuns la acest eveniment, însă a fost depăşit de situaţie.

Într-un final, acest incident a fost oprit de către un agent de la Poliţia Naţională, chemat prin 112.
În urma unor gesturi, realizate de agentul Poliției Naționale,  le-a cerut şoferilor să se oprească din a mai claxona. Cei care se învârteau în cerc în intersecţie au fost trimiși în garaj.

Polițist: “Te duci în garaj acum, altfel îţi dau amendă.”

Amenda acordată fiecărui şofer ajunge până la o mie de lei. Poliţistul a precizat că procesul verbal, cu referire la aceste scene, va fi trimis poliţiei locale sector 5.

Jurnalist: O să faceți vreo plângere pentru ce s-a întâmplat aici?

Nicușor Dan: ”Fără îndoială, pentru că este vorba de tulburarea ordinii publice, care a fost asigurată cu concursul poliției locale a sectorului 5”.

Jurnalist: Ce trebuia să facă poliția locală?

Nicușor Dan: ”Poliția locală a sectorului 5, care are .. inclusiv acest domn este de la poliția locală a sectorului 5, direcția circulație. El trebuia să constate că există o tulburarea a ordinii publice, prin acest zgomot pe care aceste utilaje îl fac, să cheme secțiunea ordine publică din cadrul poliției locale sector 5 care să restabilească ordinea.

Am încercat să îl contactăm în repetate rânduri pe primarul Daniel Florea, însă acesta nu a fost de găsit pentru a oferi o explicaţie despre incidente, conform unui reportaj realizat de stirile protv. ro