liberare condiționată

Violatorii, criminalii și infractorii nu mai beneficiază de liberare condiționată!

"în Știri" by

Violatorii, criminalii și infractorii nu mai beneficiază de liberare condiționată! Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 17 iunie, un proiect de lege prin care infractorii condamnaţi pentru: omor, viol, corupere sexuală a minorilor, tâlhărie calificată sau exploatarea cerşetoriei, nu beneficiază de liberare condiţionată.

Nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 – 216, 218 – 221, 234 sau 236”, se arată în proiectul care modifică Codul penal.

Articolele fac referire la omor, omor calificat, coruperea sexuală a minorilor, viol, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, tâlhăria calificată, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, exploatarea cerşetoriei.

Proiectul prevede că liberarea condiţionată, în cazul detenţiei pe viaţă, poate fi dispusă dacă cel condamnat a executat efectiv cel puțin 25 de ani de închisoare.

Persoanele care se află în închisoare, dispun de liberarea condiţionată doar dacă cel condamnat a executat cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin patru cincimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.

În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 65 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin.(1) lit.b)”, mai scrie în proiectul de lege.

Proiectul a fost anterior adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi