locații fabuloase de vizitat în România
locații fabuloase de vizitat în România

România este o țară absolut senzațională, este locul unde găsești peisaje care mai de care mai frumoase, vei rămâne cu siguranță profund impresionat. Ți-am pregătit 5 locuri care merită cu adevărat să le vizitezi, câteva minunății ale României. Dar stai aproape; o să mai pregătim materiale astfel încât vei descoperii toată România. Top 5 locații fabuloase de vizitat în România:

1. Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, județul Harghita

Este singurul lac vulcanic din Europa Centrală, aflat la 1000 de metri altitudine. Acolo vei găsi o natură conservată, aer curat, oameni minunați, dar și o sursă bună de energie. Ca și activitate poți să faci o plimbare cu barca sau chiar să înoți în lac. Merge și un picnic sau o carte bună la malul lacului.

Tinovul Mohoș, care înseamnă “lacul cu muschi” se află la câțiva kilometri distanță. În explorarea vegetației din Tinovul Mohoș te va însoți un ghid turistic și vei afla de la el toate detaliile și cum au luat ele naștere.

locații fabuloase de vizitat în România

2. Delta Dunării

Nici mai mult și nici mai puțin de 5 ore, cam atât durează traseul pe canalele marelui fluviu. Dar se merită, nuferii, dar și pelicanii mândrii care se află pe toată întinderea apei sunt exact lucru de care ai nevoie să uiți de problemele de la birou. Să nu uităm și de peștele prins direct din Dunăre, gătit pe pat de legume, nu ai cum să ratezi așa ceva. Lipovenii sunt unici în modul în care gătesc, la fel ca și locul. Te vei îndrăgosti imediat!

locații fabuloase de vizitat în România

3. Cascada Bigăr, județul Caraș-Severin

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin.Te duci până în Valea Minisului, iar la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici se află Cascada Bigăr. Mai exact pe DN57B. Dacă ești din București ai de parcurs aproximativ 452 de kilometri.

Despre Cascada Bigăr au scris și jurnaliștii de la Huffington Post, doar lucruri frumoase au zis despre ea, cum că ar fi ceea mai spectaculoasă cascadă din lume. Deci musai să faci o drumeție până acolo.

Nu știi ce muzică să asculți în timpul călătoriilor? Atunci te inspirăm noi chiar aici!

locații fabuloase de vizitat în România

4. Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Ambasadorul Marii Britanii, directorul general UNESCO și alte persoane importante și cunoscute au vizitat această cetate și au rămăs foarte plăcut impresionați de frumusețea locului. Deci cu siguranță o să îți placă și ție, hai să îți spune două trei vorbe despre acest loc minunat.

Cetatea Alba Carolina este construită pe Dealul Citadelei în orașul medieval Alba Iulia. Este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban, rolul ei a fost unul de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman, având și rolul de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Dacă vrei să respiri istorie, atunci Cetatea Alba Carolina este locul potrivit pentru tine.

locații fabuloase de vizitat în România

5. Mocănița de pe Valea Vaserului, Vișeu de Sus

La câțiva kilometri de Borșa găsesți un tren cu abur, unul care încă mai funcționează și plimbă turiști.
Ruta pe care vei fi plimbat cu mocănița este Vișeu de Sus – Platin, un traseu de aproximativ 2 ore dus, 2 ore întors, cu pauză la destinație. Acele ore petrecute în mocăniță sunt niște ore câștigate din foarte multe puncte de vedere. Energia pozitivă îți este asigurată din start, iar priveliștea te va lăsa gură-cască. Totul se face online sau telefonic, programarea astfel încât ai un loc asigurat, plata o poți face online, dar și cu cardul chiar acolo în gară. Dacă vrei să te întorci în timp, trebuie să te plimbi cu Mocănița.

locații fabuloase de vizitat în România