#smileoutofthecloset
#smileoutofthecloset

Disclaimer: articolul acesta face parte din proiectul Smile out inițiat de POV21, Accept, Consiliul Național al Elevilor și Festivalul Super. #smileoutofthecloset

 

Prima dată când mi s-a spus că par „lesbiană”, am fost ofensată. Eram un copil extrem de timid și ușor de dărâmat prin cuvinte, abia descopeream lumea și, în concordanță cu ceea ce învățasem de la familia mea, credeam că „a fi membru LGBTQIA+” este ceva greșit. M-am luptat zile, săptămâni, luni, ani cu toate aceste etichete: bisexual, queer, omnisexual, ce eram de fapt? Ce eram de fapt eu, cea adevărată, sinele meu autentic? A durat puțin, doar atât, să simt fluturași în stomac pentru persoana potrivită, iar atunci am știut că nu corespund normelor. Smile out of the closet!

Am pretins pentru o perioadă lungă de timp că sunt ceva ce nu eram doar pentru a evita hărțuirea.

Mi-a fost frică să vorbesc deschis despre relații și comunitatea LGBTQIA+ pentru că știam cât de diferită îmi era opinia. Am făcut ceea ce majoritatea fac: am negat. Asta până când am considerat că trebuie să fiu stăpână pe situație și am început să mă iubesc așa cum sunt.

Au fost, sunt și vor fi oameni care se cred “Judecători Supremi”. Am fost agresată verbal pentru că încercam să distrug stereotipuri. Din fericire însă, am lângă mine persoane care se află în aceeași situație, sau care pur și simplu ne sprijină pe noi, cei aflați într-o astfel de situație. Familia mea este încă în faza de negare: tata nu a avut  o reacție, iar mama încă speră în adâncul sufletului că tratez subiectul cu sarcasm.

Pentru orice tânăr – sau adult în toată firea- care știe că este diferit față de normă: confuz?

E okay. Neînțeles? E okay. Îți este frică? E okay. Vrei ca orientarea ta sexuală să fie concretă? Poartă-ți eticheta cu mândrie. Ești prea încâlcit în fapte și vorbe ca să îți dai seama cine ești? Bucură-te de procesul de cunoaștere și nu căuta o definiție abstractă. Nu eticheta contează, ci sentimentul pur. Tindeam să cred că sunt singură, că nu îmi voi cunoaște niciodată comunitatea, date fiind circumstanțele și mai ales mentalitatea românilor. Nimic mai fals: nimeni nu e singur și lipsit de iubire. Suntem mult mai mult decât prejudecățile societății în care trăim.

Smile out of the closet & be who you wanna be.

Vrei să afli mai multe despre comunitatea LGBTQ+? Click aici pentru 6 întrebări pe care ai vrut mereu să i le pui unei persoane membre LGBT!

Autor: Bianca Elena, 17 ani