matematică
matematică

Patru elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă din examenul de matematică!

Astăzi, 17 iunie, a avut loc proba scrisă la disciplina matematică. Aproximativ 172.500 dr absolvenți ai clasei a- VIII- a au fost prezenți și au participat la examen.
Dar 7%, aproximativ 12.000 din elevii care s-au înscris la examen au lipsit.

“Astăzi (miercuri- n.red.), pentru aproximativ 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică. Prezenţa la această probă de examen a fost de 93.1%, iar un procent de 6.9% reprezintă absenţii (circa 12.000 de elevi). Un număr de 3 (trei) candidaţi au avut temperatura peste maximul admis.

Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină.”, conform informării transmisă de MEC.

O elevă din Hunedoara a prezentat dureri abdominale astfel încât a fost necesară intervenția echipei SMURD. Eleva e fost transportată la spital pentru mai multe investigații. Aceasta va putea susține proba scrisă în etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2020.