format anonimizat

Notele de la Evaluarea Națională și Bac vor fi în format anonimizat!

"în Știri" by

Printr-un comunicat de presă prezentat marți seară, Ministerul Educației a confirmat că rezultatele Evaluării Naționale vor fi afișate în format anonimizat! De asemenea, decizia va fi luată în calcul și pentru examenul de Bacalaureat.

Pentru a respecta condițiile RGPD-ului, s-a anunțat faptul că datele personale ale elevilor vor fi afișate în format anonimizat (amintim aici art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE, care au în vedere protejarea informațiilor de acest tip). De altfel, este pentru prima oară când publicarea în acest mod a rezultatelor este și posibilă.

Conform educație privată, centrele de examen vor tipări astăzi, 17 iunie, un raport, în care se vor găsi următoarele:

  • școala de proveniență a candidatului;
  • județul;
  • numele și prenumele;
  • CNP și codul unic aferent al elevului.

Totodată, fiecare candidat va primi raportul, după predarea lucrării, însoțit de un cod cu care își va putea citi notele obținute la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, depinzând de caz.

Amintim că primele rezultate ale EN se vor comunica luni, 22 iulie, până la ora 14:00, atât în cursul centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu. Contestațiile se vor putea depune în cursul aceleași zile, în intervalul orar 16:00- 19:00, cât și 23 iunie (8:00- 12:00). În data de 27 iunie vor apărea rezultatele finale.

Dacă vrei să vezi subiectele examenului de anul acesta, dă click aici pentru cele la limba română, iar aici pentru matematică.

Autor: Raluca Vodă

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi