format anonimizat
format anonimizat

Printr-un comunicat de presă prezentat marți seară, Ministerul Educației a confirmat că rezultatele Evaluării Naționale vor fi afișate în format anonimizat! De asemenea, decizia va fi luată în calcul și pentru examenul de Bacalaureat.

Pentru a respecta condițiile RGPD-ului, s-a anunțat faptul că datele personale ale elevilor vor fi afișate în format anonimizat (amintim aici art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE, care au în vedere protejarea informațiilor de acest tip). De altfel, este pentru prima oară când publicarea în acest mod a rezultatelor este și posibilă.

Conform educație privată, centrele de examen vor tipări astăzi, 17 iunie, un raport, în care se vor găsi următoarele:

  • școala de proveniență a candidatului;
  • județul;
  • numele și prenumele;
  • CNP și codul unic aferent al elevului.

Totodată, fiecare candidat va primi raportul, după predarea lucrării, însoțit de un cod cu care își va putea citi notele obținute la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, depinzând de caz.

Amintim că primele rezultate ale EN se vor comunica luni, 22 iulie, până la ora 14:00, atât în cursul centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu. Contestațiile se vor putea depune în cursul aceleași zile, în intervalul orar 16:00- 19:00, cât și 23 iunie (8:00- 12:00). În data de 27 iunie vor apărea rezultatele finale.

Dacă vrei să vezi subiectele examenului de anul acesta, dă click aici pentru cele la limba română, iar aici pentru matematică.

Autor: Raluca Vodă