Vladimir Jurăscu

S-a stins din viață actorul Vladimir Jurăscu, la vârsta de 93 de ani!

"în Știri" by

S-a stins din viață Vladimir Jurăscu, la vârsta de 93 de ani, actorul care s-a dedicat trup și suflet Teatrului Național din Timișoara.

Bătrânețea se pare că l-a ajuns din urmă, deși plăcerea sa de a trăi era de nestins. Aniversarea celor 93 de ani împliniți recent a fost și ultima pentru actor.

Timp de 45 de ani, Vladimir Jurăscu și-a pus amprenta fantastic asupra Teatrului Național din Timișoara. Printre bagajul de peste 350 de roluri interpretate, se pot număra: Regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă”, după Vasile Alecsandri, Agamiță Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Să vă fie țărâna ușoară, maestre! 

 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi