viol
viol

Intri pe internet când faci o pauză de la învățat pentru examenul maturizării și vezi știri cu un om care se pare că are motive justificate pentru viol. Mdaa, mare nebunie. Mai mare nebunie decât Catedrala Umilirii Neamului și decât pandemia care este în lume.

Am dat o căutare pe Google să văd ce spun statisticile despre viol. Răspunsul este oferit de un studiu făcut în UE în care se spune că 55% dintre români cred că violul poate fi justificat, iar unu din cinci nu ar vrea nici măcar să fie ilegal.

Ce e de speriat, e faptul că românii sunt toleranți cu violul. Minunat. Mare e Grădina Domnului!

Zic să fim toleranți și cu faptul că alții mai greșesc când scriu incorect niște cuvinte sau cu “nimeni nu e perfect”. Stai, am uitat, mulți au școala vieții și se cred cei mai speciali oameni și cei mai importanți, dar de fapt dau dovadă de un egoism și de o falsitate la cote maxime.

Dragilor, școala vieții este școala în care înveți zi de zi până mori, e atunci când dai valoare bunătății, omeniei, cât și a altor valori morale, e atunci când accepți că nu ești mai presus de nimeni și că ești în constantă evoluție. E chiar și atunci când accepți că nu haina îl face pe om, ci caracterul. Haina nu te face mai deștept sau mai bogat decât ești, și nici mai educat.

De pildă, un om sărac cu haine ieftine pe care nu dai nici 2 lei, poate avea un suflet de milioane, o omenie mai mare decât a unui om care e îmbrăcat la 4 ace cu cel mai scump costum.

Dacă o fată de orice vârstă se îmbracă provocator, cu o fustă mai scurtă de genunchi, cu un maieu până la piept, cu piercing în buric, se dă pe față cu o tonă de fond de ten și poartă tocuri, nu înseamnă că e lipsită de caracter și îți oferă dreptul să faci presupuneri. De asemenea, nu înseamnă că cere să fie violată. Se îmbracă în acest fel pentru că așa se simte ea bine.

Tu, bărbat ce ești, adu-ți aminte că ești pe lume datorită unei femei.

Dacă nu te purta femeia aia 9 luni, dacă nu suporta ea nașterea sau cezariana, dacă nu te creștea ea, atunci nu erai aici. Cum ar fi ca mama ta să fie violată de altcineva? Ce ai face? Îți spun eu. Ai urla din toți dracii pe care îi ai și ai vrea să îi dai o lecție acelei persoane.

Tu, femeie ce ești, nu ar trebui să te transformi în viperă și să îți denigrezi colegele de sex feminin.

Ar trebui să le susții indiferent de cum se îmbracă și de cum se comportă. Tu ar trebui să fii o doamnă, nu să te cobori ca bărbatul ce este de acord cu asta, la un nivel de josnicie maxim.

Pe de altă parte, înainte de a vă lua de fetele ce se îmbracă provocator, aduc în discuție fetele ce se îmbracă simplu, dar sunt și ele violate. Chiar trebuie sa fim animale sălbatice și să ne coborâm la cea mai josnică speță omenească? În acest caz, îl întrecem până și pe Ion al lui Rebreanu, chiar și pe Otilia a lui Călinescu. Dar Luceafărul are dreptate că noi oamenii suntem făpturi de lut ce ne denigrăm unii pe alții, ce ne mâncăm unii pe alții până la sânge doar pentru propria noastră plăcere bolnavă.

Dragi politicieni ce veniți în fața camerelor și faceți tot felul de promisiuni false cu picături de manipulare, vă rog din tot sufletul să nu mai faceți legi de toată minunăția de pe fața Pământului.

Cea mai bună soluție este să faceți legi mai stricte care să fie respectate cu strictețe, nu pe favoritisme. Înainte de a mări alocațiile, e nevoie de siguranță și dreptate pentru că nu banii aduc fericirea. Degeaba măriți alocațiile dacă un copil nu se poate bucura de faptul că își poate cumpăra haine noi, rechizite noi sau ce visează ei. Oferiți-le o copilărie frumoasă, fără să le furați și ultima picătură de inocență.

Dragi polițiști și judecători, înainte de a găsi nod în papură după bunul vostru plac, vă invit să vă imaginați ce s-ar intampla dacă în locul acelor persoane ar fi copiii voștri sau femeia pe care o iubiți. Cum ar fi ca la voi să vină să vă ceară ajutorul copiii voștri sau femeia? O să le căutați și lor nod în papură? Nu, atunci ați face pe dracu în patru să le faceți dreptate. Vă aduc aminte că atunci când v-ați luat această meserie, ați făcut un jurământ pe care trebuie să îl îndepliniți cu onoare, demnitate, nu cu favoritism.

În final, îmi doresc să trăiesc într-o țară în care să nu îmi fie frică să merg seara pe stradă, în care să nu îmi fie frică să port ceva după bunul meu plac și în care să nu mai fiu fluierată de toți disperații.

Îmi doresc să duc o viață liniștită. De asemenea, cei care vă credeți cârcotașii societății și preferați să glumiți, înainte de toate, gândiți-vă că peste 5 minute, mâine sau peste o lună, puteți fi voi o victimă a acestui fenomen. În viață totul se întoarce, iar realitatea e dură. Un război mondial poate veni doar din această privință…

Și încă sper că schimbarea e aproape…e acolo, o simt…

Autor: Georgiana Hurmuzache