agresori
agresori

De-a lungul vremii, mereu am fost impulsionați să încadrăm fiecare persoană într-o anumită categorie, parcă speriați să recunoaștem că există oameni ce nu pot fi etichetați după bunul nostru plac. Dar v-ați gândit vreodată că există doar o mică barieră între o victimă și un agresor ce, la rândul său abuzat, a fost și el o victimă căreia nu i s-a dat voce să se exprime? Cum ajung unii să fie agresori. Dar victime?

Este adevărat.

Majoritatea psihopaților și a criminalilor ce au revoluționat lumea sunt persoane abuzate din vremuri prea timpurii, persoane care, furioși pe propriul destin, au decis să se răzbune pe cel al altora.

Agresorii sunt și ei victime.

Dar știți ce îi diferențiază, de fapt? Gestionarea sentimentelor. Un agresor, în majoritatea cazurilor, este un om care nu și-a rezolvat niște traume ce datează încă din copilărie și ce i-au marcat. Băieți bătuți de mamele lor ce își exprimă furia prin violarea femeilor, copii ce au trăit o traumă pe care și-o recreează cu sute de alte victime în ideea că vor reuși să schimbe cu ceva finalul, totul pornește din primii ani de viață, din dragostea, confortul și înțelegerea familiei sau lipsa lor.

Diferența nu este conferita de statutul de victimă sau de agresor, ci de cum fiecare alege să se confrunte cu traumele pe care le are. De aici unii copii implicați în accidente de mașină ajung să ucidă intenționat la volan, iar alții se hotărăsc sa salveze lumea, devenind chirurgi de succes.

Mulți dintre aceștia vor să împărtășească durerea simțită de ei într-un anumit moment al vieții. Aceștia sunt de cele mai multe ori foarte frustrați, nereușind să aibă puțină claritate în viața lor.

Victimă sau agresor ?

Contează de ce parte a poveștii vezi lucrurile. Din cauza unor evenimente din trecut lumea lor este dată peste cap, formând agresorii de mâine.

Autori: Răzvan Dumitru & Timeea Brebeanu