Islanda
Islanda

Secția de ambulatoriu din Spitalul Birkiborg din Islanda a înregistrat luna trecută o scădere a numărului de pacienți cu Covid-19, dar astăzi a crescut din nou.

În weekend, mai mulți bărbați din România, dar și femei, suspectați de Coronavirus, au ajuns să fure în Selfoss, un oraș din sudul Islandei.

După ce au fost arestați, acestora li s-au prelevat probe și au fost testați pozitiv. Doi dintre români au fost testați pozitiv cu COVID-19 și se suspectează că toți membrii grupului ar fi purtători ai virusului, după cum se arată într-un raport al poliției, conform mbl.is .

În urmă acestui caz, persoanele diagnosticate cu COVID-19 vor fi chemate în secția de ambulatoriu, indiferent dacă sunt străine sau islandeze.

Înainte ca românii să ajungă în ambulatoriu, aceștia au fost reținuți de polițiștii din Selfoss pentru furt și încălcări ale legii.

Alți 4 români sunt în acest moment în arestul poliției, iar una dintre ele a fost alături de persoanelor infectate, în momentul arestării.

Alte 6 șase persoane sunt căutate după ce au venit în țară în urmă cu mai bine de o săptămână.
Se crede că acel grup de 6 persoane are legături cu cei aflați deja în arestul poliției.

Poliția din Islanda spune că acești oameni sunt în strânsă legătură cu grupuri de crime organizate care vin în țară în mod special pentru a comite infracțiuni.

Membrii grupului, suspecți de Coronavirus au creat probleme celor din zonă, nu numai pentru furturile făcute, ci și pentru faptul că au infectat întreaga zonă, și nu numai.

După acest caz, 16 polițiști au fost infectați și se află, în acest moment, în carantină.

“Acesta este un stup de criminalitate organizată, nu se poate spune altfel”, a declarat pentru mbl.is Rögnvaldur Ólafsson, ofițer de poliție și manager de proiect pentru apărare civilă. 

Poliția sunt în căutarea unor români, au poze și mai multe date despre ei dar nu sunt de găsit. Doi dintre ei au fost gășiți într-un hotel, iar restul sunt de negăsit. Au vârste cuprinse între 20 de ani și 40 de ani.