Femeia curvă
Femeia curvă

Totul a pornit de la cazul dezbătut atât de mult în mass-media, de ieri. Instigarea la viol. Până acum femeile au vorbit, și-au povestit traumele, nu s-au plâns, au supraviețuit, însă nu au fost auzite. „Nu” înseamnă „nu”!

Să ne aducem aminte de tanti Vasilica care și acum stă la colțul magazinului și bârfește.

Nici carantina și nici vremea rea de afară nu reușesc să îi astupe gura. Ea, împreună cu mai mult de 65% din populația României, sunt de acord cu faptul că violul este justificat.

„Cu ce erai îmbrăcată?”, „Ai băut alcool?”, „Era prea târziu pentru o femeie să fie la ora aia pe stradă.” Iar afirmațiile ipocrite pot continua. Însă nimeni, frate, dar nimeni, nu întreabă violatorul cu ce era îmbrăcat. Că na, poate asta vă interesează mai mult decât ce lungime avea rochia victimei.

Încă de mici am fost învățate cum să ne comportăm în societate, cum să ne îmbrăcăm, cum să nu ieșim din cuvântul unui bărbat. Iar dacă ne răzvrătim, suntem needucate și fără bun simț. Serios, mamaie? Pentru numele lui Dumnezeu, suntem în anul 2020, nu 1800, când femeile erau considerate simple obiecte. Nu, mamaie, nu o să tac. Nu o să mă duc în bucătărie să spăl vasele.

Uite o idee, în loc să invitați fetele să nu se mai îmbrace provocator, să nu comenteze înapoi, să nu aibă tupeu, să aibă grijă pe unde merg, cu cine merg, cât alcool consumă, să nu ceară atenție, să nu se culce cu bărbați diferiți, să poarte un spray cu piper mereu după ele, să nu meargă la ore târzii acasă, să nu își lase băutura oriunde, să nu se ducă la baie singure, să nu consume droguri, să nu iasă noaptea afară din casă, să aibe telefonul mereu cu ea.

ÎNVĂȚAȚI BĂIEȚII SĂ SE CONTROLEZE!

Violul nu este niciodată vina victimei. Period!

Poate am și eu o zi bună, în care afară este cald și vreau să mă îmbrac sumar, însă decent. Pot? Normal că pot, însă nici doi pași nu fac pe ușă, că un grup de băieți încep să fluiere și să îmi facă avansuri? Este normal? Nu, nu este. Nu este vina mea că bărbații nu își pot controla hormonii.

Nu doar eu, însă toate femeile si fetele trăiesc cu o anumită frică când ies afară. Să fim serioși, oricât de puternică ai fii, să nu comparăm puterea unui bărbat cu a unei femei. Chiar dacă țipi, te zbați și încerci să scapi, nimeni nu te aude. Brusc toată lumea de pe stradă a rămas surdă. Nimeni nu va interveni. Toți vor da din cap și vor spune că este vina noastră că umblăm la ora aia pe stradă, sau că ni se văd doi milimetri din fund.

Abuzul sexual nu este justificat!

Nu înseamnă nu!

De foarte multe ori am încercat să îi explic asta unei persoane, însă nu știu cum, printr-o magie poate, vina pica din nou, asupra femeii. Iar asta mă dezgustă. Nu, nu ne-o cerem când suntem confident și ieșim provocator îmbrăcate din casă. Nu, nu ne-o cerem când consumăm alcool. Nu, nu ne-o cerem când mergem singure cu taxiul noaptea.

„Nu” înseamnă „nu”! Iar asta ar trebui să le intre bine în cap bărbaților. Și ție, tanti Vasilica.

Vezi aici și o altă opinie legată de ce a spus celebrul youtuber!

Autor: Antonia Mihaela