Evaluarea Naţională 2020
Evaluarea Naţională 2020

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi  Evaluarea Națională la Limba și literatura română.

Înainte de a susține proba au trecut prin faza de dezinfecție respectând distanțarea socială. Au fost luate măsurile de protecție necesare. La probă au fost înscriși 172.482 de elevi dintre care 16.004 din municipiul București. Aceștia nu trebuiau să dețină telefon mobil sau alte dispozitive, ghiozdane, cărți sau alte broșuri, la fel ca în anii anteriori.

Elevii au avut asupra lor actul de identitate și un instrument de scris cu cerneală albastră. Timpul alocat lucrării a fost de 2 ore, in intervalul 9:00–11:00.

La primul subiect, elevii au avut de răspuns la câteva cerințe legate de un text la prima vedere, și anume „Zborul”, de Sorin Titel.

La subiectul I B, absolvenții au avut de realizat o compunere de minim 150 de cuvinte, in care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

Subiectul II A a adus în fața elevilor un text cu caracter informativ despre „Viața unui geniu, Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat niciodată la visul său adevărat”.

La subiectul II B, au avut de redactat o narațiune în care să prezinte o întâmplare din timpul unei activități preferate.

Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iunie până la ora 14:00. Contestațiile vor putea fi depuse în perioada 22 iunie, intre orele 16:00–19:00 și 23 iunie, 8:00–12:00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Elevii aflați la izolare sau confirmați pozitiv cu noul COVID-19, vor susține examenele conform unei proceduri speciale in perioada 22 iunie – 4 iulie.

Media obținută in cadrul examenului are o pondere de 80% in calcul mediei de admitere.

Iată baremul de corectare!

Autor: Marta Onea