Starbucks interzice
Starbucks interzice

Starbucks interzice angajaților să poarte orice în sprijinul Black Lives Matter.

Un anunț de natură internă a fost trimis angajaților săptămâna trecută, cu privire la faptul că Starbucks interzice accesoriile sau hainele care poartă mesaje în sprijinul mișcării Black Lives Matter.

Informațiile obținute de BuzzFeed News, îi anunță pe cei din personal că astfel de mesaje sunt interzise în cadrul politicii companiei împotriva accesoriilor care „pledau pentru o problemă politică, religioasă sau personală”.

Foarte mulți angajați au declarat că uneori, compania le permite sau chiar îi încurajează pe angajați să poarte știfturi în sprijinul egalității LGBTQ.

Partenerii Starbucks LGBTQ + poartă știfturi și cămăși LGBTQ +, care de asemenea ar putea incita și crea experiențe violente în rândul partenerilor și clienților“, a declarat pentru BuzzFeed un angajat transgender negru al Starbucks.

Se pare că un videoclip de la un executiv superior al companiei a avertizat angajații că „agitatorii care greșesc principiile fundamentale” ale mișcării ar putea căuta să „amplifice diviziunea” dacă mesajele sunt afișate în magazine.

,,Știm că intenția dvs. este autentică și înțelegem cât de personal este acest lucru pentru atât de mulți dintre noi. Acest lucru este important și vă auzim“, a mai precizat BuzzFeed.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat autenticitatea acestei informații pentru BuzzFeed și a spus că astfel de mesaje sunt interzise „pentru a crea un mediu sigur și primitor” în locațiile Starbucks.

Respectăm toate părerile și credințele partenerilor noștri și îi încurajăm să-și aducă tot ce trebuie să lucreze în timp ce respectă politica noastră privind codul vestimentar”, a spus purtătorul de cuvânt.

Această hotărâre vine pe seama protestelor care au izbucnit în țară, în urma uciderii lui George Floyd din Minneapolis la sfârșitul lunii mai.

Videoclipul arestării sale a fost un imbold pentru cei care sprijină mișcarea ,,Black Lives Matter”.