ploi torențiale
ploi torențiale

A plouat torențial în 17 județe. Grădini și case au fost inundate, iar ploile torențiale au  rupt mai mulți copaci și stâlpi. Pompierii au intervenit în sprijinul locuitorilor împotriva dezastrelor generate de ploile abundente.

Ploi torențiale cu furtuni și descărcări elctrice au avut loc în mai multe zone din țară! La fața locului au intervenit pompierii. Inspectoratul General pentru Situații de urgență, transmite care zonele afectate. Printre ele se numără: Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava şi Teleorman. Pompierii au intervenit în 56 de localități din județele menționate.

Atât în ziua de sâmbătă cât și în cursul nopții, apa a intrat în casele și cutțile oamenilor.  Potrivit comunicatului, 238 case și 121 curţi au  fost inundate. Vântul  a doborât copaci, stâlpi și câteva acoperișuri de pe casele oamenilor.

“Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, opt stâlpi de electricitate şi trei acoperişuri au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora”, potrivit AGERPRESS.

În județul Bihor pompierii au intervenit în găsirea unui copil de 4 ani, care a fost luat de viitură. Un  alt copil  de 12 ani a fost găsit decedat sâmbătă noaptea, în Olt. În  Dâmbovița un adolescent de 14 ani s-a înnecat, tot din cauza viiturilor.

Au  avut loc alunecări  de teren în Alba, Cluj, Brașov și Harghita. Traficul pe tronsoanele de drum  DJ 750 – Alba şi DJ 135 – Harghita a fost  oprit.