cod portocaliu

Cod portacaliu de vreme rea în aproape toată țara!

"în Știri" by

Cod portocaliu  de vijelii în cea mai mare parte a țării! Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme rea!

De astăzi și intră in vigoare un cod portocaliu de fenomene meteo extreme. Se  anunță ploi, vijelii și furtuni în șase județe din sudul țării, dar și în Constanța și Tulcea, potrivit Mediafax.

Duminică și luni  se vor manifesta ploi torențiale în cea mai mare parte a țării. Zonele afectate includ și regiunile: Crișana, Banat, Maramureș, Transilvania, Moldova și Oltenia. Va mai ploua pe alocuri în Muntenia, dar și în Dobrogea.

Vremea va fi instabilă, vor avea loc ploi, descărcări electrice. Va ploua torențial: se vor strânge cantități de apă de la 40 l/mp. Pe arii restrânse  vor fi și 50 până la 80 l/mp.

În țară va ploua cu  grindină de dimeniuni mari și medii. Vântul se va intensifica și va bate puternic, cu  rafale de peste 70 de km/h, potrivit ANM.

Codul portocaliu este valabil până marți. ANM va face anunțuri oficiale cu privire la evoluția vremii.

 

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi