Statul Virginia interzice pe motive rasiale, două dintre cele mai iubite romane ale vremurilor!

Vă mai amintiți de perioada în care anumite cărți erau interzise? Ei bine, Statul Virginia elimină din unele librarii și curricule școlare romanele „Să ucizi o pasăre cântătoare” și „Aventurile lui Huckleberry Finn” 

O plângere a fost depusă de părintele unui adolescent cu privire la rasismul apărut în cele două cărți semnate de Harper Lee și Mark Twain. Această mamă declară, prin semnătura plângerii, cum că „Sunt atât de multe înjurături rasiale şi cuvinte defensive acolo, încât nu poţi să treci peste ele”.

Conform Digi24, deocamdată, celebrelor romane nu li s-au decis destinul pe o perioadă permanentă, astfel încât un comitet va efectua o analiză. Însă, în Accomack au fost clar scoase din curricula școlară.

Reprezentații NCAC (Coaliţia Naţională Împotriva Cenzurii- National Coalition Against Censorship) au publicat un mesaj pe site- ul Kids Right To Read, în urma deciziei responsabililor din Statul Virginia:

Prin evitarea discuţiei despre probleme controversate precum rasism, şcolile fac un mare deserviciu elevilor lor.” 

De asemenea, aceste două romane clasice se găsesc anual în topul celor mai controversate cărți ale literaturii americane tocmai datorită temelor abordate.

Raluca Voda
Raluca Voda
Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 17 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea și aspirația pentru poezie. Sper ca ceea ce vei citi din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare