Statul Virginia
Statul Virginia

Vă mai amintiți de perioada în care anumite cărți erau interzise? Ei bine, Statul Virginia elimină din unele librarii și curricule școlare romanele „Să ucizi o pasăre cântătoare” și „Aventurile lui Huckleberry Finn” 

O plângere a fost depusă de părintele unui adolescent cu privire la rasismul apărut în cele două cărți semnate de Harper Lee și Mark Twain. Această mamă declară, prin semnătura plângerii, cum că „Sunt atât de multe înjurături rasiale şi cuvinte defensive acolo, încât nu poţi să treci peste ele”.

Conform Digi24, deocamdată, celebrelor romane nu li s-au decis destinul pe o perioadă permanentă, astfel încât un comitet va efectua o analiză. Însă, în Accomack au fost clar scoase din curricula școlară.

Reprezentații NCAC (Coaliţia Naţională Împotriva Cenzurii- National Coalition Against Censorship) au publicat un mesaj pe site- ul Kids Right To Read, în urma deciziei responsabililor din Statul Virginia:

Prin evitarea discuţiei despre probleme controversate precum rasism, şcolile fac un mare deserviciu elevilor lor.” 

De asemenea, aceste două romane clasice se găsesc anual în topul celor mai controversate cărți ale literaturii americane tocmai datorită temelor abordate.