Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a precizat că „situaţia infecţiilor cu COVID-19 s-a deteriorat”.

Cazurile de infectare cu noul virus încep să crească, iar până sâmbătă 1.394 persoane infectate de coronavirus au decedat. În România sunt 275 de cazuri noi şi 14 decese cauzate de SAR-CoV-2, în ultimele 24 de ore.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, susţine că „situaţia infecţiilor cu COVID-19 s-a deteriorat”, iar „cazurile active încep să crească după o perioadă mai lungă de scădere continuă”, conform unei postări publicate de acesta pe Facebook.

„E clar cum, în ultimele zile, situația infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioadă mai lungă de scădere continuă. Era de așteptat ca masurile de relaxare să ducă la astfel de situație însă depinde de noi dacă creșterea se va menține sub control sau nu. Regulile de distanțare și igienă trebuie respectate! Nu vă lăsați influențați de părerile neavizate și de dezinformările din mediul rețelelor de socializare!”, a mai comunicat Raed Arafat în postare.