Smile out
Smile out

Deși Pride Month a fost inițial o revoltă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, luna iunie a devenit, cu timpul, o celebrare a diversității și a iubirii în întreaga lume. Cu toate acestea, România se numără printre multele țări în care homofobia domină și în care toleranța și egalitatea lipsesc aproape cu desăvârșire.

Pentru că susținem iubirea și egalitatea, lansăm campania „Smile out of the closet”!

Alături de organizația non-guvernamentală ACCEPT, festivalul de film Super și Consiliul Național al Elevilor, Revista POV21 a inițiat campania „Smile out of the closet”, care are ca scop atragerea atenției asupra dificultăților cu care se confruntă elevii queer din România. Ne dorim să vă cunoaștem poveștile și împreună, să putem distruge orice stigmat despre comunitatea LGBT, dar și să demonstrăm că diversitatea merită celebrată, nu condamnată. Mai mult decât atât, ne dorim să susținem în mod activ comunitatea în bătălia împotriva discriminării. Doar împreună putem combate stigmatul care s-a construit în societate asupra acestei comunități. Vrem să arătăm că oamenii sunt persoane cu povești, vise, probleme și calități, indiferent de ce identitate sexuală sau gen au.

Spune-ți povestea!

Trimite-ne un email la [email protected] pe toată durata lunii iunie și scrie-ne într-un articol de minim 500 de caractere cum a fost povestea ta în România ca persoană LGBTQ+. Poate să fie semnat, dar și anonim! Iată câteva întrebări la care poți să ne răspunzi:

1. Cine ești, cum te-ai descrie ca persoană și cum te identifici ca persoana LGBTQ+?

2. Consideri că școala ta este un mediu prietenos pentru cei care fac parte din comunitatea LGBTQ+? Ai fost victima unei situații de bullying la liceu? Dacă da, povestește-ne despre un incident.

3. Povestește-ne despre coming out-ul tău. Cum au reacționat familia/profesorii/colegii tăi?

4. Ce e cel mai mișto lucru la a fi o persoană LGBTQ+ în România, dar cel mai nașpa?

5. Cum crezi că s-ar putea schimba comunitatea ca să evite stigmatul societății? Crezi că e nevoie de asta?

Așadar, accepți provocarea?

Dacă faci parte din LGBTQIA+ și îți dorești să lupți pentru drepturile egale în comunitate pentru elevii queer și nu numai, acceptă provocarea și trimite-ne până la finalul lunii pride povestea ta la adresa de e-mail a redacției. Împreună suntem mai puternici și mai vocali, așa că nu ezita să-ți transformi experiența de viață într-o inspirație și un suport emoțional pentru ceilalți!

Organizatori:

POV21

ACCEPT

Super

CNE

Găsești pagina de Instagram a proiectului aici!