Mehedinți
Mehedinți

O minoră de 17 ani din localitatea Dârvari, județul Mehedinți se află în stare gravă la spital.

Aceasta a fost cuprinsă de flăcări după ce un bărbat de 45 de ani a aruncat pe ea o sticlă de benzină și i-a dat foc. 90 la sută din corpul fetei prezintă arsuri.

Cei doi discutau pe rețele de socializare, motivele pentru care bărbatul a recurs la această faptă ar fi o răzbunare deoarece fata l-ar fi denunțat poliției pentru agresiune și viol.

Toată scena s-a petrecut acasă la minoră, aceasta locuiește cu bunica și fratele ei, tot minor. Tatăl fetei lucrează în Olanda și se pare că se cunoaște cu acest individ.

Fratele fetei a reușit să stingă flăcările de pe corpul fetei, iar apoi a sunat la 112.

“Am transportat o tânără de 17 ani cu arsuri de gradul II şi III pe 90% din suprafaţa corpului, instabilă hemodinamic şi respirator. Cineva i-a dat foc cu benzină”, a declarat Doina Leuștean – medic Ambulanța Mehedinți.

Bărbatul a fugit după ce i-a dat foc minorei, dar a fost prins la scurt timp de către polițiști. Acesta a fost eliberat anul trecut din închisoare, după 25 de ani.

“Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, într-o relație încă nestabilită concret cu o fată de 17 ani. Corespondau pe o rețea de socializare și din motive încă necunoscute a mers la locuința ei și, după ce a stropit-o cu benzină, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezultă că leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieții”, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.