Spania
Spania

Spania, una dintre cele mai afectate țări de Coronavirus, se întoarce la normalitate.

Spania se pregăteşte cu pași repezi să revină la viaţa normală pe care o avea înainte de pandemie. Astfel, o regiune din nord-estul peninsulei iberice se pregăteşte să elimine toate restricţiile de deplasare, conform mediafax.ro

Conform EFE, Galicia dorește eliminarea tuturor restricţiilor.

Ministerul Sănătăţii din Spania avertizează această zonă de pericolul cazurilor de COVID-19.
Ministerul Sănătăţii încă n-a actualizat cifra deceselor zilnice săptămâna aceasta din cauza unor probleme de contabilizare.
Epidemiologul Fernando Simón a declarat miercuri că „evoluţia pandemiei este net favorabilă”.

Alberto Núńez Feijóo, preşedintele regiunii Galicia, propune eliminarea şi reîntoarcerea la viaţa cotidiană pe care o ducea înainte de pandemie, pe data de 15 iunie.

Luând în considerare numărul cazurilor înregistrate în regiunea Galicia, fiind zona cu cea mai mică rată de îmbolnăvire din Spania.
0,4 la 100.000 de locuitori este rata infectării din ultimele şapte zile.

Spania se întoarce la viaţa normală

Odată cu întoarcerea la normalitate, campionatul de fotbal spaniol La Liga, s-a reîntors aseară cu un derby, Sevilla – Betis. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru gazde.

Ministerul Educaţiei se concentrează asupra măsurilor ce trebuie luate de centrele de învăţământ la cursurile universitare din toamnă.

În Spania, una dintre ele mai afectate țări din Europa, Coronavirusul a provocat peste 27.000 de decese, 242.280 de cazuri confirmate şi 150.000 de pacienţi vindecaţi.