personalități
personalități

Te-ai uitat vreodată la persoanele LGBT cu rușine sau dezaprobare? S-au întâmplat prin mintea ta amestecuri de emoții stranii care se puteau transfera în gânduri de respingere sau stare de gândire? „De ce?”
Te-o lovit cândva curiozitatea de a cunoaște dacă au existat personalități celebre care făceau parte din această categorie? Nu? Da? Nicio problemă, vei afla astăzi!

Hans Christian Andersen

Orientarea sexuală a lui Andersen este o problemă de controversă în cercurile academice. Discuția a început în 1901 cu articolul „Hans Christian Andersen: Probe ale homosexualității lui” de Carl Albert Hansen Fahlberg (utilizând pseudonimul Albert Hansenin) în publicația lui Magnus Hirschfeld „Jahrbuch für sexuelle Zwischenstufe” (Anuar despre ambiguitatea sexuală). Biografiile se referă de obicei la el, fie ca homosexual fie ca bisexual.

Multe dintre poveștile lui sunt interpretate ca referințe la problemele lui sexuale. Una dintre aceste povești este „Privighetoarea”, care este un tribut pentru „Privighetoarea Suedeză” Jenny Lind, o faimoasă cântăreață de operă suedeză, de care Andersen era îndrăgostit. Sentimentele ei pentru el nu erau aceleași; ea îl vedea cel mult ca pe un frate. O altă poveste este „Mica sirenă”, care își sacrifică propria viață pentru cea a prințului inaccesibil.

Unii biografi cred că această poveste exemplifică dragostea lui Andersen pentru tânărul Edvard Collin, căruia i-a scris: „Tânjesc după tine ca după o frumoasă fetișcană din Calabria… sentimentele mele pentru tine sunt acelea ale unei femei. Feminitatea naturii mele și natura prieteniei noastre trebuie să rămână un mister.” Collin, care nu prefera bărbații, a scris în memoriul său: „M-am găsit incapabil să răspund acestei iubiri, și asta i-a cauzat autorului multă suferință.” Tot astfel, pasiunea nebună a autorului pentru dansatorul danez Harald Scharff și pentru Carl Alexander, tânărul duce moștenitor de Saxe-Weimar-Eisenach, nu a rezultat în parteneriate notabile. Patru dintre scrisorile lui către Carl sunt editate în antologia semnată de Rictor Norton.

Ellen DeGeneres și Portia de Rossi

Ellen DeGeneres şi partenera sa de viaţă, Portia de Rossi, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii intime, alături de familie şi prieteni, în Los Angeles.
Ellen, în vârstă de 50 de ani, şi Portia, în vârstă de 35 de ani, au hotărât să se căsătorească în mai 2008, după ce Curtea Supremă din California a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Cele două actriţe au o relaţie din decembrie 2004, de când De Rossi juca în serialul de televiziune „Situaţie de criză” difuzat de postul Fox.

Artistă de musicaluri, actriţă şi autoare de cărţi, DeGeneres a creat un şoc în rândurile opiniei publice în 1997, când a anunţat că este lesbiană în timpul unei emisiuni a vedetei americane Oprah Winfrey.

În mod natural, oamenii au dorit, încă din cele mai vechi timpuri să se simtă bine în pielea lor. Greutățile pe care unii dintre noi le întâmpină pentru că nu se simt bine în propria lor piele, nu sunt de astăzi. Ele datează încă din cele mai vechi timpuri. De aceea, pentru a continua să citești, vom face împreună o scurtă incursiune în epocile vechi și noi:

Egalabus – împăratul roman al soarelui

În anul 217, înainte de Hristos, împăratul roman, Marcus Aurelius, cunoscut sub numele de Caracalla, a sfârșit ucis de către Garda Pretoriană. Un an mai târziu, o cunoștință îndepărtată „îmbracă pelerina purpurie”. La proaspăta vârstă de 14 ani, urcă pe Tronul Roman, „Egalabus”, (Rege Soarelui).

La vremea sa, Egalabus a stârnit mari controverse în societatea de atunci, pentru că alegea să poarte rochii, peruci, machiaj, bijuterii. Era implicat și în scandaluri sexuale. Deși încă aflat în adolescență, Egalabus a avut patru soții și un soț care era atlet.

Egalabus prefera să i se spună „Domnia sa/Soția sau Regina lui Hierocles”, care era, pe atunci, iubitul lui Egalabus. Pe atunci, bărbatul a promis că-l va recompensa pe primul doctorul care îi va putea oferi, organe genitale femeiești.

Secole bune mai târziu, în anii 20’ încă sexualitatea reprezenta ceva diferit, pentru unii dintre noi. În epocile de aur ale cinematografiei engleze, existau personalități care, alegeau să-și petreacă viața, într-un mod care, pe atunci stârnea, deasemenea controverse:

Greta Garbo – sex symbol în anii 20’

Greta Garbo, actrița americană de origine suedeză aflată printre cele mai cunoscute și legendare personalități ale industriei filmului, era cunoscută nu doar pentru industria cinematografică ci și pentru că era bisexuală. Ea obișnuia să întrețină relații intime cu bărbați sau femei.
Greta Garbo, era cunoscută pentru rolurile sale în filmele mute. O știți din Filme Precum „Flesh and the Devil” sau „Torrent”. La vremea ei, Greta Garbo era considerată un sex simbol și star internațional în vremea de atunci printre personalități.

Dacă dorești să afle mai multe despre comunitatea LGBT dă click aici!

Autori: Edmond Ciprian și Daiana Rob