Marcel Vela

Marcel Vela: „Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților”

"în Știri" by

Marcel Vela reacţionează în cazul vlogger-ului Colo.

Datorită videoclipului în care Alexandru Bălan, „Colo”, vlogger-ul care a instigat la agresiune sexuală împotriva minorelor, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut un cuvânt de spus:

Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților” a precizat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, miercuri, după ce vlogger-ul Alexandru Bălan a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

Vela le cere tuturor părinților să ţină pasul cu tehnologia, interesele și acțiunile copiilor, pentru a se putea împotrivi influenţelor negative care apar în mediul online.

Sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut aseară de poliție pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile și interdicția de a posta în spațiul online. Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor,” și-a început mesajul pe Facebook Marcel Vela.

Ministrul de Interne le cere părinților să se preocupe de activitățile copiilor în mediul online.

Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege.Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii,” a continuat ministrul.

Acest mesaj vine după ce Alexandru Bălan a fost pus în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după ce în data de 9 iunie 2020 a fost reţinut de poliţie. Oamenii legii au dispus înlocuirea reţinerii cu măsura controlului judiciar.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi