a participat infectată cu COVID-19
a participat infectată cu COVID-19

O elevă din Suceava a participat infectată  cu COVID-19 la  pregătirile pentru BAC.  Se presupune că  s-ar fi îmbolnăvit  acasă și  a  mers bolnavă la școală.

Eleva de clasa a 12-a din Gura Humorului a fost testată pozitiv cu noul coronavirus în data de 8 iunie. Aceasta a participat la cursurile de pregătire de săptămână trecută pentru Bacalaureat,  scrie Mediafax.

Tânăra a participat infectată  cu COVID-19 la pregătire, deși s-a îmbolnăvit în  prealabil. Fata a fost deja infectată, se pare că de acasă, participând săptămâna trecută la pregătiri. „Fata ar fi luat din familie, a fost la şcoală la pregătire inclusiv vineri, a fost confirmată pozitiv luni. Noi am luat toate măsurile pentru suspendarea cursurilor la liceul respectiv”, a declarat Bocani. Tânăra este momentan internată la Spitalul Judeţean Suceava.

Anterior acestui caz, un băiat a fost și el confirmat cu COVID-19, el fiind înscris la clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv din județul Iaşi. Sindicaliştii sunt de părere că nicio presupusă măsură de siguranţă adoptată de către M.E.C.  nu va putea să oprească ,,apariția” virusului în școlile din țară, unde se face pregătire. Aceștia consideră că responsabilitate pentru consecinţele care pot pot să apară în urma pregătirilor şi participării la examenele naționale, aparţine Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar şi Ministerului Sănătăţii.

 

1 COMENTARIU