Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, a avut astăzi, o ședință la Palatul Cotroceni, de la ora 13:00, în care a discutat măsuri privind combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus.

După finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

,,Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva măsuri de relaxare.” a declarat președintele.

Ce vei putea face, totuși, din 15 iunie? Câteva dintre ideile discutate se regăsesc mai jos:

-După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, însă restaurantele vor rămâne închise.
-Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu reguli de distanțare socială.
-Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.

Klaus Iohannis a anunțat că se va prelungi starea de urgență, însă treptat, se va renunța la măsuri, evident, acolo unde va fi posibil.

,,Este important ca ușor ușor să renunțăm la unele din aceste măsuri, acolo unde este posibil. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, sub 5 cazuri la milionul de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu nu se încadrează statele unde se găsesc mulți cetățeni de-ai noștri.

Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă, sigur, cu mai puține restricții. Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate, aproape cu caracter permanent, cum este purtarea măști, evitarea aglomerărilor mari.” a spus președintele.

Klaus Iohannis a mai precizat și faptul că vor putea fi posibile evenimente private, cu un număr restrâns de oameni.

„Vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior”, a punctat președintele.

Președintele României îi sfătuiește pe parlamentari să fie responsabili pentru a putea combate răspândirea virusului.

,,Stimați parlamentari, fiți responsabili. Dacă sprijiniți Guvernul putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei.” i-a sfătuit Klaus Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la ședință au participat prim-ministrul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

https://www.facebook.com/632184113535510/posts/3036757113078186/