Se pare că nu doar românii au probleme cu tehnologia 5G. Recent, un bărbat din Kirkby este convins că noua tehnologie 5G ar sta la baza răspândirii noului coronavirus, astfel că, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a dat foc unui stâlp de telefonie.
Un bărbat care credea că tehnologia 5G este în strânsă legătură cu răspândirea coronavirusului a fost condamnat la închisoare pentru un atac asupra unui stâlp de telefonie, relatează BBC. Michael Whitty, în vârstă 47 de ani, a dat foc unor echipamente de telefonie din Kirkby, convins de mai multe ideologii false despre noul virus, citite pe rețelele de socializare.
Michael Whitty este tata a 3 copii și a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a comis acea faptă. Pentru a se apăra, el susține că faptele au fost “greşite şi disproporţionale”. Judecătorul a precizat faptul că bărbatul a mai avut 29 abateri în trecut, precum asalt sau posesie ilegală de arme de foc. Daunele provocate de Michael se ridică la valoarea de peste 10.000 de lire, iar stâlpul a fost scos din funcţiune pentru 11 zile, datorită pagubelor produse.
Acest act se numără printre cele 13 atacuri asupra stâlpilor de comunicaţii, conform poliției. Teoriile conspiraţioniste care au apărut în jurul tehnologiei 5G, au fost desfiinţate de oamenii de ştiinţă. “Când va ieşi din închisoare va avea probleme cu tehnologia 6G”, a glumit un internaut pe Twitter la aflarea acestei decizii.