trafic de minori
trafic de minori

Un bărbat din Dâmbovița a convins o fată de 15 ani să se prostitueze. Tribunalul Dâmboviţa i-a realizat arestarea preventivă pentru 30 de zile, pe motivul infracţiunii de trafic de minori, după ce a convins o tânără de doar 15 ani să se prostitueze la marginea localității.

Suspectul ştia că fetei îi era frică de faptul că mama ei își va da seama că bijuteriile lipsesc şi că o va pedepsi. Datorită acestei informații, bărbatul a profitat de naivitatea fetei și i-a promis acesteia că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet, astfel că a determinat-o să practice prostituţia pentru a face rost de bani.

Bărbatul nu intenționa să o ajute pe minoră. El i-a promis că, din banii câștigați, îi va scoate fetei bijuteriile de la amanet. În schimb, scopul bărbatului a fost să profite și să-și bage în buzunar banii câștigați de fată, după cum scrie AGERPRESS.

Adevărul a fost descoperit după ce un echipaj de jandarmi a găsit-o pe minoră în timp ce se prostitua, iar fata le-a povestit totul.

Trafic cu minori: D.I.I.C.O.T. a desfășurat o anchetă

Polițiștii în combaterea criminalității organizate din Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, efectuează cercetări într-un dosar de trafic de minori, în care este vizat un tânăr de 19 ani.

„În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoștea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase șapte inele și două brățări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operațiune despre care mama sa nu avea cunoștință”, potrivit unui comunicat eliberat de către D.I.I.C.O.T. Dâmbovița.

Dupa cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, a fost identificat un tânăr de 19 ani, acesta fiind principalul suspect de comiterea faptei.La finalul audierilor, s-a stabilit faptul că acesta ar fi profitat de inocența minorei și ar fi exploatat-o sexual în intervalul 2-6 iunie.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, ca mai apoi Tribunalul Dâmbovița a dispus măsura arestării preventive pentru doar 30 de zile.