Monica Anisie

Monica Anisie: „Trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an şcolar.”

"în Știri" by

Monica Anisie: „Trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an şcolar.”Ministrul Educaţiei, susține că infrastructura şcolară nu permite, în momentul de față, desfășurarea cursurilor, respectând în același timp și distanțarea fizică de doi metri.

„Trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situaţie, noi ar trebui să privim şi către celelalte state, cum anume au reuşit să realizeze acest lucru”, a spus Monica Anisie.

Monica Anisie a menționat faptul că ministerul, pe care îl conduce acum, va încerca să găsească diferite soluţii, afirmând că actuala infrastructură din sistemul de educaţie nu permite distanţarea fizică de doi metri între persoane, în cazul în care s-ar relua cursurile în şcoli in toamnă.

„După ce vom încheia cu examenele naţionale trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an şcolar şi de aceea, în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul ţării noastre, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi şi pentru profesori şi aici includem şi această distanţare fizică. Este adevărat, infrastructura şcolară la acest moment nu oferă posibilitatea distanţării (…) şi de aceea trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situaţie, dar trebuie să vă spun că noi ar trebui să privim şi către celelalte state, cum anume au reuşit să realizeze acest lucru şi de aceea la următoarea videoconferinţă pe care o voi avea cu miniştrii Educaţiei voi prezenta şi câteva dintre propunerile pe care le are România, dar voi asculta şi propunerile pe care le au ceilalţi miniştri”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Doamna Anisie a fost întrebată despre ce au învățat miniștrii cu privire la modul în care au derulat cursurile școlare în mediul online, iar aceasta a menționat că „trebuie să privim și către celelalte state” considerând „că se poate, se poate şi altfel decât ştiam până acum”.

La următoarea videoconferință pe care o avea cu miniștrii educației, doamna Anisie le va prezenta cateva sugestii pe care le are România!

 

Autor: Fetinca Florin.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi