Jurnalista Dana Dobre a decedat, răpusă de suferința în urma unei boli crunte. La cei 56 ani ai săi se lupta cu tumoarea pulmonară, iar din păcate, boala a învins.

Dana Dobre a activat la România Liberă, zona economică. Ultimele luni din viață au fost îngreunate de erorile pe care le dădea cardul de sănătate, dar și suma enormă pe care o cheltuia lunar pe medicamente, 28.000 lei. Prietena sa cea mai bună a anunțat decesul jurnalistei Dana Dobre într-un mesaj pe Facebook.

„Din păcate, azi-noapte, Dana, colega și prietena noastră de la jurnalul România Liberă, ne-a părăsit. Știam că o să se întâmple, dar niciodată nu ești pregătit să pierzi pe cineva drag. Măcar am sufletul împăcat că ea știa cât de mult o iubesc, că este în rugăciunile mele și doar regret că nu a mai avut puterea să mergem împreună într-un loc plin de pace și speranță. Drum lin spre Lumină, prietenă dragă și Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris prietena acesteia pe pagina sa de Facebook, anunțând cumplita pierdere.

Ultimul mesaj al Danei Dobre:

„Dragilor, textul ăsta l-am scris cu speranța că nu va fi nevoie de el prea curând. Însă, așa o mare sfârșeală s-a abătut peste mine, încât mi-a închis ochii, mi-a descătușat sufletul și mi-a liniștit definitiv durerea. Vă las aici zâmbete și mulțumiri pentru întâlnirea cu fiecare dintre voi. Am fost o norocoasă, pentru că am întâlnit doar oameni minunați, care m-au purtat cu drag în suflet, în amintiri. Nu știu dacă acolo unde voi ajunge va fi departe tare de lumea din care am plecat, dacă va există dor, dar cred cu tărie că vor există chipuri și energii pe care le voi purta cu mine. Pentru ultima dată, mă înclin în față voastră și va mulțumesc fiecăruia în parte pentru întâlnirea noastră vremelnică, dar memorabilă”