Roma
Roma

Roma: Miting anti-guvern lăsat cu scandal. Fanii extremei drepte și echipelor de fotbal s-au luat la bătaie!

Protest în Italia, urmat de lupte de stradă și arestări.Italia a fost și este printre cele mai afectate țări din lume datorită epidemiei de coronavirus, având peste 234.000 de infecții confirmate până în acest moment, și peste 33.800 de decese.

Sute de protestatari s-a adunat în Roma, în zona Circus Maximus cerând demisia guvernului, care este acuzat de proasta gestionare a crizei provocate de epidemia de COVID-19.

La Roma a avut loc un protest împotriva modului de gestionare a crizei provocate de coronavirus, unde persoanele care susțin extrema dreaptă și ultrași ai echipelor de fotbal s-au încăierat între ei. Situația a luat amploare și totul s-a trasnformat în lupte de stradă între demonstranți și forțele de ordine, informează BBC.

Neînțelegerile între demonstranți au izbucnit atunci când un reprezentant al protestatarilor începuse să acorde un interviu jurnaliștilor. Conflictele au degenerat, iar demonstranții care se aflau la protest au început să arunce cu pietre și sticle spre forțele de ordine, spre ziariști, dar și spre fotoreporteri prezenți la protest.
Pentru a liniști spiritele, poliția intervenise în forță cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene, iar mai mulți protestatari au fost arestați.

După spusele unui participant la protest, demonstranții fac parte din oamenii care susțin reinstaurarea „legii și demnității în Italia”.

„Întreaga lume trebuie să înțeleagă că, în acest moment, în Italia, fiecare categorie profesională este distrusă de către un guvern care nu face nimic în interesul propriului popor”, a mai susținut protestatarul.

În momentul de față, Italia a intrat deja în ultima fază a relaxării restricțiilor, iar guvernul a permis reluarea deplasărilor între localități și a redeschis granițele.