a doua etapă a Evaluării Naționale
a doua etapă a Evaluării Naționale

Vești noi de la Monica Anisie, Ministrul Educației pentru elevii care dau anul acesta Evaluarea Națională și Bacalaureatul.Ministrul Educației, doamna Monica Anisie, a explicat că elevii ce aleg să participe la a doua etapă a Evaluării Naționale nu vor fi afectați în ceea ce privește admiterea pentru liceu, având aceleași drepturi ca și cei care aleg să participe la prima probă.

“Elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu sunt prejudiciaţi în niciun fel cu privire la admiterea la liceu. Am făcut calendarul în aşa fel încât aceştia să aibă şanse egale cu cei care participă în etapa care începe în 15 iunie”, a declarat ministrul Educației, duminică, la digi24.ro

Ministrul Educației a mai spus faptul că dacă elevii înscriși la Evaluarea Națională sau la examenul de Bacalaureat participă la una dintre probele examenelor și nu mai pot ulterior să la celelalte, din motive medicale, acestea se vor lua în calcul pentru următoarea sesiune,pentru a nu repeta inutil proba.

“La etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat, la această etapă probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română.

Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a spus doamna Anisie.

Ministrul Educației a mai anunțat și faptul că până acum doar 70% din elevi au participat la probele de pregătire pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat, potrivit antena3.ro!