Marcel Vela
Marcel Vela

Marcel Vela a anunțat înființarea Poliției Animalelor!

În urmă cu puțin timp ministrul MAI, Marcel Vela, a anunțat înființarea Poliției Animalelor.

Acest proiect a fost conceput în luna ianuarie, însă, datorită pandemiei de coronavirus, acest proiect a fost oprit, iar de atunci, maltratarea și uciderea animalelor a continuat, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Putem oferi exemplele câinilor uciși recent, adică câinele ucis cu lopata și câinele aruncat de pe un bloc de 10 etaje.

„În luna ianuarie deja lucram la un proiect de reorganizare și eficientizare a MAI, dar odată cu începutul pandemiei în luna februarie am suspendat această activitate și sper ca în această lună, spre sfârșit, să o reiau și în iulie să vă anunțăm proiectul final. Doresc să creăm un departament de Poliție a Animalelor în structura de ordine publică. Reorganizarea se va face prin OUG și este o restructurare amplă ce ține de toate compartimentele, toate structurile din minister, astfel încât să nu mai existe suprapuneri de atribuții sau chestiuni care duc la o interpretare a costurilor bugetare în defavoarea MAI.”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Potrivit declarațiilor ministrului Marcel Vela, Poliția Animalelor va funcționa în cadrul Poliției de ordine publică.

Aceste informații apar după ce ministrul a aflat de știrea în care un cățel ar fi fost ucis cu sânge rece, culmea, de un copil.

„Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți.Vă aduc la cunoștință faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.” potrivit ziarpiatraneamt.ro

După aflarea veștii ministrul Marcel Vela și-a afirmat public interesul față de acest caz: ,,Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz.”

Datorită impactului pe care l-a avut știrea, acesta a mai precizat si faptul că a adoptat un cățel la Ministerul Afacerilor Interne pe care l-a numit Max.