Donald Trump

Donald Trump vrea să folosească 10.000 de militari pentru protestele din SUA!

"în Știri" by

Înăbușirea protestelor din SUA cu 10.000 de militari!

În urma protestelor care au avut loc sâmbătă la Washington D.C. și în alte zone din Statele Unite ale Americii, președintele american Donald Trump a dorit să desfășoare 10.000 de militari activi ai Pentagonului pentru a le înăbuși, conform digi24.

Ministrul Apărării, Mark Esper, şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, s-au opus acestor hotărâri.
În cele din urmă Mark Esper ar fi trimis aproximativ 1.600 de militari în regiunea metropolitană a capitalei SUA, iar alți 5.000 de membrii ai Gărzii Naţionale a SUA nu au cerut asistenţă, militarii începăîncepâplece din zonă joi noaptea.

Casa Albă nu a adus nici un comentariu asupra acestei informaţii, însă Donald Trump anunțase pe data de 1 iunie că va trimite „mii și mii de militari” care să intervină și să pună capăt „răzvrătirilor și fărădelegilor” ce au loc în țară.
Președintele american consideră că aceste violențe sunt provocate de factori care țin de „terorismul intern”.

Această decizie, luată în urma protestelor care durează de aproximativ două săptămâni, este considerată de către analiști drept una controversată din punct de vedere juridic, iar șeful de la Casa Albă a promulgat o lege care i-ar da dreptul să desfășoare armata pe teritoriul Statelor Unite.

 

 

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi