copilăria
copilăria

Copilăria este una din cele mai importante etape din viața omului. Învățăm cele mai multe și memorabile lucruri care au un impact asupra noastră și după un timp îndelungat. Învățăm să descoperim lumea, cum să tratăm persoanele și lucrurile din jurul nostru. Copilăria este definitorie pentru dezvoltarea noastră ca indivizi.

Copilăria, locul unde mulți „în vârstă” vor să se întoarcă, este o perioadă foarte interesantă a vieții noastre, una care ne pune bazele în diverse subiecte și mai ales cea în care ne formăm ca oameni, urmând ca mai târziu să analizăm ceea ce s-a format și să îndreptăm greșelile.

Clar nu este o gafă când spunem că în această bucată de timp ne formăm personalitatea.

Ne naștem cu un aparat de fotografiat, surprindem absolut toate momentele din viața noastră în el. Ce ni se întâmplă în copilărie nu este doar vina noastră, sunt mulți factori exteriori care ne influențează modul în care suntem.

Putem porni de la părinți, unii dintre cei mai puternici factori care ne creează personalitatea. Pentru a demonstra asta ne putem gândi la jocul „de-a mama și de-a tata”, copiam ce vedeam la ei, lucrurile rămânând în subconștient. Personalitatea de azi reprezintă suma faptelor și cuvintelor pe care le-am văzut, respectiv le-am auzit în copilărie. La vârste fragede suntem ca niște bureți, contează foarte mult ce absorbim în ei.

Spre exemplu când mama ta îți spunea de sute de ori „Ai grijă ce faci p-acolo, să nu cumva să mă faci de râs!” peste ani se poate transpune fără prea multe probleme în timiditate.

Ne place să copilărim. Să vedem lucrurile în cât mai multe culori și în cât mai multe forme care să inspire căldură și siguranță. Atunci suntem cei mai sensibili și cei mai curioși.

Te-ai gândit vreodată ce să NU faci când ești copil? Vezi chiar aici!

Autori: Răzvan Dumitru și Alexandra Rotaru