România
România

Suntem în secolul 21, însă unii au rămas la mentalitatea Evului Mediu, dar ce este și mai grav este faptul că incompetența părinților îi influențează în mod negativ pe copii. Un câine ucis cu lopata… Cât de crud e acest gest?

Într-o localitate din Mureş, un băiat a ucis cu sălbăticie un căţel, în vreme ce sora lui filma oribila scena cu telefonul mobil şi se amuza, împreună cu alţi fraţi, pe seama suferinţei bietului animal.

Oare asta am ajuns să fim? Niște bestii fără suflet încă de mici?

Iar aceste două întrebări mă duc la gândul că mulți își doresc să se dezvolte, își dau cu pumnul în piept că suntem o țară democratică, dar de fapt Romania a ajuns, după părerea mea, o țară unde animalele au ajuns să aibe mai mult suflet decât oamenii. Mă întreb, oare când vom ajunge o țară normală în care animalele să fie și ele protejate, iar cei care le-au făcut să sufere vor răspunde cu adevărat pentru faptele lor?

Du-te, du-te! Îi gata.

Această a fost una dintre replicile băiatului care, pe lângă faptul că a fost filmat de o soră mai mare, se amuza de suferința produsă bietului cățel.
Martoră fiind o soră a acestuia, fata a filmat și a privit cu indiferență scenele brutale unde câinele a fost chinuit. Băiatul a lovit, fără milă, câinele care, în final, după un timp îndelungat supus suferinței, s-a stins. Copiii, datorită proastei educații pe care au primit-o, nu au realizat gestul lor extrem.

Noi, campionii! Noi, campionii!

Ce este și mai tulburător este faptul că tatal copiilor a vizualizat și el scenele criminale, aș putea spune, el fiind mândru de propriul copil. Oare ce inimă de tată trebuie să ai pentru a permite așa ceva?

„O zis că o găsit un căţel, şi a adus acasă l-o băgat între pui şi o prins pui, ce ştiu ce a făcut cu el. Destul de rău da ce pot eu face, eu nu ştiu ei unde umblă, au fost la stână, când au venit acasă ce ştiu unde au umblat, pa ce ştiu eu I-au zis că nu a fost bine, păi i-o părut rău.” 

Observ din replica tatălui indiferență, o educație care lipsește vizibil, iresponsabilitate față de propriii lui copii și incapabilitatea de a-și asuma educația pe care o oferă copiilor, care ,,umblă” după bunul plac, iar asta îmi ridică următoarea întrebare: oare chiar asta este gândirea la care au ajuns unii părinți și copii din România?

Consider că gestul celor doi copii este unul exagerat, strigător la cer, iar astfel de momente au un puternic impact emoțional.

Să omori un biet câine fără apărare, cu lopata, ca mai apoi să râzi pentru inconștiența de care dai dovadă și de neputința bietului pui de câine.
Încerc să cred că trăim într-o țară civilizată, însă aceste situații mă fac să mă gândesc că am rămas, cel puțin unii dintre noi, în urmă cu minimum 100 de ani. Nu mi se pare normal ca acești părinți, dacă se mai pot numi părinți, să nu le ofere un gram de educație copiilor pentru a putea face măcar distincția între bine şi rău.

Nu numai uciderea, dar și abandonarea animalelor denotă lipsă de umanitate! Vezi chiar aici de ce.

Din păcate, cei care au chinuit și ucis acest câine cu lopata, dar și părinții incapabili, vor scăpa doar cu o amendă ușoară pentru că în Romania de azi polițiștii doar cât ,,umblă” două-trei zile, întocmesc un dosar penal, care oricum nu va folosi la nimic. Și uite așa scapă basma curată, iar după un timp totul se va da uitării…


Autor: Fetinca Florin


Citate preluate de la Știrile PRO TV.