Trei minori sunt urmăriți penal pentru că ar fi fost „capii” unor farse telefonice cu bombe. Infracțiunile săvârșite sunt amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă.

Doi dintre cei trei care făceau farse la telefon și amenințau că vor detona bombe în incintele instituțiilor, au fost reținuți de autorități. Aceștia au sunat atât la Aeroportul Otopeni cât și la secțiile de poliție din apropiere pentru a anunța intențiile.

Tinerii își ascundeau identitatea în spatele unor dispozitive informatice.

Au folosit tehnologia VoIP prin care disimulau identitatea apelantului, a aeroportului sau dispeceratului pentru a anunța că au fost plasate dispozitive explozibile în apropiere, iar într-un comunicat DIICOT reiese faptul că apelanții sunau persoane fizice și juridice pentru a le face farse.

Au apelat de mai multe ori centrul de informații de la Aroportul Henri-Coandă București – Otopeni, dar și la secții de poliție din capitală pentru a reclama fapte nereale, dar și pentru efectuarea unor comenzi de bunuri de la diferite societăți comerciale, „apelanții” fiind de fapt oameni care aveau probleme cu societățile comerciale sunate de tineri.

Polițiștii și procurorii de la CCO Pitești au ridicat joi mai multe documente, 10 telefoane, 12 cartele mobile, 3 unități de calcul, 7 unități de memorie și alte obiecte, înscrise în caz.