CFR Călători
CFR Călători

CFR Călători pune în funțiune „Trenurile Soarelui” și  anul  acesta. Programul „Trenurile soarelui” creeat  special pentru  sezonul  estival, constă în călătorii cu trenul pe ruta București-Mangalia, după cum  scrie site-ul oficial  al CFR.

Programul se desfășoară pe perioada 12 iunie-6 septembrie! Odată cu începerea programului, trenurile care aveau  ca destinație finală București Nord, vor circula până la Mangalia! Printre acestea se numără trenurile Inter-Regio care circulă pe următoarele trasee:

  •  Baia Mare –  București Nord (și retur) vor circula până la Mangalia și  retur, cu grupă de vagoane de la Cluj Napoca și Bistrița Nord;
  •  Iași – București Nord (și retur) vor circula până la Mangalia și  retur , cu grupă de vagoane de la Suceava și retur;
  • Timișoara Nord – București Nord (și retur) vor circula până la  Mangalia, cu grupă de vagoane de la Reșița;
  •  Satu Mare – București Nord (și retur) vor circula până la Mangalia și retur.

Atfel, călătorii care doresc să meargă și  anul acesta la mare, vor putea călători cu trenul, până pe litoralul Mării Negre. Ba mai mult, de la jumătatea lunii iunie, compania de transport CFR Călători va asigura legături feroviare cu  litoralul în mai multe orașe din țară: Timișoara Nord, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați.

  • Legătura directă Arad – Mangalia și retur va fi realizată de trenurile IR 1922/IR 1921 pe întreaga durată a programului estival, iar legătura directă între capitală – Mangalia și stațiunile de pe litoral va fi realizată cu trenurile IR 1983/ IR 1984 în perioada 27 iunie – 6 septembrie.
  • De asemenea, va crește frecvența trenurilor între Constanța și Mangalia pentru a fi deservite toate stațiunile de pe litoral.

Cei  care vor să meargă la mare cu trenul, trebuie să-și cumpere bilet anticipat, cu 20 de zile înaintea călătoriei! Biletele se pot achiziționa de pe site-ul  companiei de transport, din gări-de la ghișeele CFR sau la distribuitorii autorizați. Compania de transport reamintește că, masca de protecție este obligatorie!

Mai multe detalii pe cfrcălători.ro