căpușe
căpușe

Spitalele Siberiei trec printr-o criza de vaccinuri și medicamente după ce o noua specie de căpușe ataca populația. Oamenii au de a face cu o specie mutant, nascuta din amestecul celor mai periculoase specii de căpușe din Rusia, și anume Ixodes persulcatus și Pavlovsky.

Conform specialiștilor, aceasta nouă tipologie de insecte are capacitatea de a transporta particule infecțioase, în timp ce mușcăturile lor sunt extrem de dureroase și neplăcute.

În ultima perioada multe persoane au ajuns la spital în urma înțepăturilor acestor căpușe. Teama doctorilor s-a împărțit între posibilitatea de înmulțire a cazurilor de encefalita și criza de medicamente, având în vedere și perioada tragică cu coronavirus.

Conform statisticilor, copiii sunt mult mai expuși acestui pericol, pentru ca ei își petrec mult timp jucându-se în aer liber. Drept urmare, în regiunea Novosibirsk numărul copiilor spitalizați din cauza mușcăturii mutant este de 4.334, dintr-un total de 17.242.

Cauza apariției acestor insecte periculoase este căldura, însă oamenii se bazează pe primirea unor provizii de vaccinuri. Însă până atunci, întreaga populație va rămâne în case pentru a evita pericolul unei îmbolnăviri.