Polițiștii se alătură protestatarilor
Polițiștii se alătură protestatarilor

Protestele din Statele Unite iau amploare pe zi ce trece. Americanii, indiferent de culoarea pielii, protestează împotriva rasismului și  abuzului de putere din partea autorităților. Acum lucrurile iau o întorsătură neașteptată. Polițiștii se alătură protestatarilor: Iau parte la proteste, trăgând un semnal de alarmă asupra nedreptăților pe care colegi de-ai lor le înfăptuiesc.

După ce un american de culoare, pe numele său, George Floyd, a murit sufocat de un polițist, pe 25 mai, în orașul Minneapolis din Minnesota, America a început să protesteze. Au avut loc numeroase manifestații violente, iar evenimentele sunt mediatizate peste tot prin lume. Sute de americani, indiferent de culoarea pielii, militează pentru a stopa abuzurile pe motiv rasial, din partea autorităților.

Dacă până acum civilii erau singurii care protestau împotriva autorităților, acum și polițiști din diverse orașe li se alătură! Nedreptatea și nenorocirea par să unească oamenii. Sâmbătă, în a șasea zi de proteste, echipaje de poliție din mai multe orașe din America, s-au  alăturat protestatarilor. Ei au ținut, alături de civili, proteste pașnice, împotriva colegilor lor.

Polițiștii se alătură protestatarilor: mărșăluiesc alături de civili

Mai mulți polițiști din mai multe state, au lăsat pistoalele și bastoanele deoparte și s-au înarmat doar cu pancarte. Astfel, polițiștii se alătură protestatarilor.

În Santa Cruz, un oraș din California, echipajele de poliție au îngenunchiat pe stradă, în semn de omagiu adus lui George Floyd.

„Departamentul de Poliție din Santa Cruz sprijină protestele pașnice. Sute de polițiști  s-au  adunat în Santa Cruz, îngenunchind împreună în memoria lui George floyd și pentru a trage un semnal  de alarmă împotriva brutalității forțelor de ordine îndreptate către oamenii de culoare”, după cum reiese dintr-o postare pe Twitter a SCPD.

Într-un oraș din Dacota de Nord, numit Farago, au  fost  surprinse imagini în care echipajele de poliție s-au ținut de mâini, apături de protestatari. Ei au avut pancarte pe care era scris sloganul: „Noi suntem toți o singură rasă …rasa UMANĂ!”, conform unei alte postări de pe Twitter.

Într-un oraș din New Jersey, polițiștii se alătură protestatarilor. În orașul Camden, forțele de ordine au mărșăluit laolaltă cu protestatarii. Ei au  fost surprinși, în imaginile de pe twitter, ținând în mâini o pancartă pe care scria „Standing in solidarity” .