smart city
smart city

România s-ar putea pregăti pentru a avea un smart city. Ideea dezvoltării unui oraș cu infrastructură inteligentă îi este atribuită conducerii admnistrative a Clujului. Emil Bloc, primarul orașului este un admirator al tehnologiei avansate care ar putea modifca pozitiv atât economia orașului, cât și a țării.

,,La Cluj-Napoca se dorește construcția Cluj Innovation City, un proiect desfășurat pe 200 ha de teren, care va crea 20.000 de noi locuri de muncă, va putea să găzduiască 100.000 de persoane și presupune investiții de 500 de milioane de euro la nivel de infrastructură inteligentă”, a spus președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu

Ce presupune un SMART CITY?

Un oraș inteligent ar însemna un oraș viu, creativ, inovativ, adaptat noilor descoperiri în domeniul tehnologiei dar și a sustenabilității. O astfel de inițiativă ar contribui la crearea unui eccosistem antreprenorial efervescent, unde componenta de IT este destul de importantă şi vizibilă, conform Cluj24.ro. Atât cultura cât și economia colaborează în realizarea unor proiecte de acest fel iar mediul și comunitate ar fi putea primele componente vizate spre un trai mai bun. Viitorul și evoluția sunt cele care susțin un smart city printr-un comportament util societății și colaborării de orice tip.