Ce cred despre interviul cu Donald Trump?

Donald Trump este un personaj interesant, care ne uimește de fiecare dată când apare în public. Am vizionat de curând un interviu cu el în care răspunde la întrebări despre Coronavirus și despre gestiunea situației actuale de către Statele Unite. Vă prezint opinia mea despre interviul cu Donald Trump.

Care este situația Coronavirusului în Statele Unite și ce decizii a luat liderul politic?

Cred că declarațiile președintelui nu au fost transparente, dimpotrivă chiar. Primele câteva luni de pandemie a susținut că virusul nu există. S-au organizat proteste contra măsurilor asupra COVID-19. Americanii de fel trăiesc într-o bulă de ignoranță, iar cu un lider politic care să le sufle „patriotism” combinația este una mortală. Zborurile din China au fost oprite, însă nu a fost suficient. El a susținut că severitatea virusului nu trebuie luată în considerare. Și totuși, iată-ne aici: peste un milion și jumătate de cazuri confirmate și aproximativ 100 de mii de morți în SUA, ajungând la aproape o treime din numărul de morți din toată lumea! Pe cine a dat vina acum? Pe China, desigur!

China vrea doar să dezechilibreze economia Statelor Unite, o economie care acum câteva luni a fost cea mai bună din istoria lumii, după cum a precizat Trump. „Este un lucru teribil și ei puteau să o oprească, doar că nu au făcut-o. A fost incompetență sau nu au vrut, ambele nu sunt foarte acceptate.”. Acum 4 luni, a postat pe Twitter un mesaj de mulțumire pentru Xi Jinping, Secretar General al Partidului Comunist Chinez. Putem observa cum președintele uneia dintre cele mai puternice unități statale își schimbă opiniile mai repede decât șosetele.

twitter-donald-trump

Președintele SUA uimește și prin cunoștințele în domeniul medicinei

Trump promovează o substanță numită hidroxiclorochină cu scopul de a trata bolnavii de COVID-19, însă conform unor studii această substanță este periculoasă, crescând rata de mortalitate. După cum poate știți, două persoane de la Casa Albă au fost diagnosticate cu acest virus. În interviu, Donald Trump a precizat că a terminat tratamentul de două săptămâni cu hidroxiclorochină. Putem observa că un „cunoscător” în materie de produși chimici și medicină a sugerat acum ceva timp că putem să injectăm dezinfectant în sânge și ne putem expune radiației UV pentru a ne trata de virusul pandemic. Așa mai bine o ascultăm pe tanti Mărioara: ne învăluim picioarele în foi de varză și ne dăm cu Puterea Ursului pe piept, chiar dacă ne arde. „Nu riști, nu câștigi.”, cam așa și în situația de față. Cine știe câți îndoctrinați și fanatici americani ai lui Trump au încercat diferite metode „benefice” survenindu-le moartea.

Ce contează, de fapt: mass-media, deschiderea bisericilor sau bunăstarea țării?

Aveam așteptarea ca, uitându-mă la interviul cu Donald Trump , să dezbată care au fost problemele cu care s-a confruntat pe parcursul pandemiei și care sunt planurile pentru a le remedia. Ideea este că s-a detașat de subiect și la un punct discuția era pe terenul mass-media, Twitter și Facebook mai ales. Într-un schimb de replici despre Facebook, el a adăugat: „Zuckerberg mi-a spus că sunt cel mai mare”. Nu văd ce relevanță are să te mândrești cu un cont pe o rețea de socializare când sunt aproximativ 100 de mii de morți în țara unde tu ai statut de președinte. 

Nu mă așteptam să dea undă verde la deschiderea bisericilor. Parcă scopul lui nu ar fi să salveze vieți, ci să rărească din populație. Dezinfectant în sânge, radiații UV, o substanță care este periculoasă pentru cei bolnavi deja de virus și deschiderea bisericilor. Ce mai urmează? Să redeschidă toate instituțiile și să-și facă apariția cu o replică de genul: „Am mâncat ardei iuți cu scorțișoară și mi-a trecut febra”?

Cred că un lider politic ar trebui să fie responsabil, nu preocupat de mass-media și de „leacurile băbești” pentru a omorî mai mulți oameni decât au murit deja. După cum a spus și el: este incompetență sau nu s-a vrut. Totuși, să nu ne jucăm cu viețile a sute de mii de oameni.

Uifelean Aurora Sofia
Uifelean Aurora Sofia
Studiază la Colegiul Tehnic Infoel, elevă în clasa a 11-a, profil matematică-informatică. Pasionată de mecanică cuantică, poezie și astronomie. Îi place să se plimbe pe longboard. (În)cântă la ukulele.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare