campania electorală
campania electorală

Donald Trump poate e cea mai cunoscută și mai controversată mască a politicii Statelor Unite ale Americii, în special. Si a politicii, în general. Prin participarea lui la marșul anual anti-avort din ianuarie, se declara un susținător ferm al acestei mișcări (care, propriu-zis, ar trebui să fie peste tot un drept al femeilor). Susținând discursuri pompoase cu tentă religioasă, el consideră acest fapt un pas important în campania lui electorală. Culegând laurii republicanilor, este chiar primul președinte american care a participat la o astfel de mișcare.

Suntem ființe umane, pe lângă faptul că ne diferențiem în funcție de ocupații, abilități, interese, preconcepții etc, ne diferențiază, în primul rând, genul.

Nu sunt susținătoarea feministelor pentru a lătra din botnița istoriei de la origini că „nu am drepturi”, dimpotrivă. Dar să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Sunt convinsă că avortul TREBUIE să fie un drept deplin al femeilor, dar folosit în mod rațional și egal pentru toate ființele de sex feminin.

„Fiecare copil este un dar prețios și sacru de la Dumnezeu”, zise Trump, în discursul lui, declarându-se susținător al vieții. Sunt de părere că, atât timp cât ești bărbat, ar trebui în primul rând să cunoști procesul prin care acel „dar prețios și sacru de la Dumnezeu” este de fapt un proces biologic care pe parcursul sarcinii duse de, evident,o femeie, poate suferi malformații pentru că „Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă-n traistă”, nu-i așa? Iar în al doilea rând, ca bărbat, mi se pare absurd să critici dezastruos decizia unei femei de a face avort, având în vedere că scula nu dă viață după 9 luni.

Dacă vrei să afli informații despre cariera și succesul brusc al președintelui actual al SUA, dă click aici.

Bineînțeles, există și alte metode prin care avortul se poate „mușamaliza”. Cum ar fi darea către adopție a copilului după naștere. Dar nu toate femeile sunt în stare de asemenea decizii.

Discuția legată de avort este una amplă, iar prin simplul fapt că susțin acest drept, dar manifestat conștiincios, mă face, bineînțeles, subiectivă. Nu peste tot este legalizat avortul. De fapt, nu peste tot femeia este pe picior egal cu bărbatul din cauza tradițiilor și a religiei în general, femeia fiind văzută încă din Geneză ca fiind inferioară bărbatului. Iar prin asta, nu pot să înțeleg de ce tu, ca bărbat, și mai cu seamă Președintele SUA, ți-ai da cu părerea în campania electorală despre un drept pe care nu poți să-l ai, neverificând majoritatea motivelor și cauzelor pentru care femeile fac avort, ci doar pentru a „câștiga” simpatia unui popor și niște alegeri prezidențiale.

Dacă vrei să citești un articol despre inferioritatea sexului frumos, click aici.

Viol, malformații survenite în timpul sarcinii, frica de a fi mamă nepregătită. Sentimente pe care niciun bărbat, niciodată, chit că e președinte sau doar simplu om de clasă mijlocie, nu le va putea înțelege pentru că efectiv nu trăiește așa ceva. Atunci când bărbatul „va putea naște” și el, vă rog, mergeți la marșuri anti-avort, luați-le dreptul de a întrerupe sarcina voluntar și începeți să-i criticați. Să fim pe picior de egalitate, ideal după care toți tânjim, nu?

„Make America great again” sounds better than ever.