RCA
RCA

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) a propus modificarea legii RCA. Această lege ar putea dezavantaja milioane de șoferi români.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România ( COTAR) spune că apoximativ 8 milioane de oameni sunt propietari de autovehicule.

15% din PIB-ul României reprezintă industria auto, aceasta asigură salariile a peste 500.000 de cetățeni, conform unui comunicat al COTAR.

COTAR: SOFERII PLĂTESC PAGUBA, ASIGURATORII CÂŞTIGĂ

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu a declarat faptul că șoferii păgubiți în urma unor accidente ar putea primi doar 30-35% din valoarea despăgubirii. Iar firmele de asigurare ar putea face un profit suplimentar de apoximativ 500 de milioane de euro pe an.

Comunicat COTAR

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) atrage atenţia Parlamentului României şi celor peste 8 milioane de proprietari de autovehicule asupra consecinţelor pe care le vor avea modificările la Legea RCA. Invocând grija faţă de consumator, de fapt se va modifica legea astfel încât păgubitul sa primească în mod direct o sumă de bani calculată de către asigurator, în caz de daună, fără ca păgubitul să cunoască valoarea reală a costului de reparaţie a autovehiculului său avariat. “

De exemplu, dacă asiguratorul va calcula o pagubă de 1.000 de lei, iar la service reparațiile vor costa suma de 4.000 de lei, păgubitul va primi suma stabilită de asigurator. Iar diferența de bani pentru reparație va fi nevoit să o plătească din banii propii, chiar dacă acesta plătește asigurare.

“Toţi proprietarii de autovehicule pot fi afectaţi de propunerea de modificare a Legii RCA venită din partea UNSAR, împotriva consumatorului. Parlamentul României trebuie să aibă în vedere faptul că 8 milioane de proprietari de autovehicule vor fi afectaţi, precum şi o industrie care reprezintă 15% din PIB-ul României şi care asigură salariile a peste 500.000 de cetăţeni”, explică Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Află cât ai putea să plătești pe o asigurare RCA, de aici!